Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Четири милиона динара за пројекте младих

rssBookmark and Share

Ниш 03.09.2018. Јужна Србија Инфо

Град Ниш је кроз конкурс Канцеларије за младе ове године су подржали реализацију 18 пројеката невладиних организација намењених побољшању и унапређењу положаја младих у Нишу, и за те намене је из Буџета издвојено 3 милиона динара.

Четири милиона динара за пројекте младих

Још милион динара опредељено је за помоћ неформалним удружењима, кроз формирање Ресурс центра при организацији Млади амбасадори.

Градоначелник Дарко Булатовић је на свечаној додели Уговора уприличеној у Градској кући поводом Дана младих Града Ниша рекао да је Ниш град младих и да ће и даље наставити да на сваки начин, и у што већој мери помаже младима. Он је подсетио да је највећи проблем, не само младих, у Нишу недостатак посла и радних места, и нагласио да је у Нишу за само две године број незапослених смањен са преко 37 000 на око 26 000, а да је истовремено број запослених нишлија повећан са 61 000 на око 77 000 и да је међу новозапосленима управо и највећи број младих, образованих људи.

Први човек Канцеларије за младе Стеван Живковић истакао је да је у време оснивања Канцеларије, 2012. године, Град из буџета за пројекте за младе издвојио 500 000 динара, а да је ове године тај износ осам пута већи, уз обећање градоначелника да ће у наредној години новца за пројекте за младе бити још више.

Живковић је истакао да је прихваћено укупно 18 пројеката исто толико невладиних организација и удружења грађана, а да се одобрена средства крећу у износу од 100 000 до 200 000 динара  по пројекту.

Конкурсом није била одређена тематика пројеката, а највећи број пристиглих идеја била је, према Живковићевим речима, везана за унапређење безбедности младих, подизања свести младих о екологији, медијима и информисању, ЕУ интеграцијама и запошљавању младих.

Коментара: 0


#   Ниш   млади   Канцеларија за младе   Дарко Булатовић   Млади амбасадори   Стеван Живковић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима