Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цветановић: Отварање нових радних места је приоритет!

rssBookmark and Share

Лесковац 16.01.2017.

"За мене као градоначелника Лесковца отварање нових радних места, било је и биће један од најважнијих приоритета. Због тога осећам велико задовољство што смо у прошлој години изградили нови погон фабрике „Јура“, захваљујући чему су створени услови за отварање око 1 000 нових радних места – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић представљајући резултате рада локалне самоуправе у 2016.

Цветановић: Отварање нових радних места је приоритет!

Он је оценио да је прошла година била година напорног рада, да је урађено доста тога, али не и довољно како би били у потпуности задовољни.

„Због реформских мера које смо спровели за опоравак државе, често смо били изложени критикама политичких неистомишљеника. Упркос њиховим настојањима да умање ефекте нашег рада и труда, грађани Лесковца и Србије препознали су наше искрене намере и поново нам указали своје поверење – рекао је Цветановић.

Он је подсетио да је у претходној години  започета реконструкција зграде ДП „Синтетика“ која ће битиуступљена турској компанији „Џинси“ како би проширила своје капацитете и запослила још 500 нових радника. У првој половини 2016. и холандска фирма „ВНБ Книтинг“ отворила је свој производни погон у Грделици.

У току прошле године Лесковац је добио бројна признања као потврду квалитета рада на стварању повољног пословног амбијента и бољих услова за инвестирање, али и обавезе да се у овој години ради још више.

„На самом крају године Лесковац је поново добио  „Сертификат регионалног карактера као град са повољним пословним окружењем“. Овога пута добили смо највишу оцену до сада, с обзиром на то да је проценат испуњености критеријума чак 91,4 % - додао је градоначелник.

Један од задатака у прошлој години, према речима Цветановића, био је и решевање инфраструктурних проблема. Асфалтирано је 17 саобраћајница у граду и околним селима, изграђена је нова пијаца, замењена водоводна мрежа у 14 градских улица, изграђено 13 000 метара нове водоводне мреже, радило се на модернизацији система грејања, енергетски су саниране ОШ „Коста Стаменковић“, ОШ „Вук Караџић“ у Печењевцу и Чекмину, лесковачка Гимназија и Економска школа, градила су се дечија игралишта и још доста тога.

На самом крају градоначелник Цветановић захвалио се коалиционим партерима и осталим члановима његовог тима, као и опозицији за све конструктивне предлоге.

Овом приликом представљен је и нови број Лесковачког гласника. 

Коментара: 0


#   Лесковац   запошљавање   Горан Цветановић     економска школа   локална самоуправа   Коста Стаменковић   ВНБ Книтинг   Лесковачка гимназија
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима