Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Декларисани геј затражио азил у Шпанији због сталних претњи и напада

rssBookmark and Share

06.12.2013. С. Радовић

Стефан Радовић (21) из Куршумлије, који се јавно декларисао као хомосексуалац у Србији, затражио је азил у Шпанији због константних претњи, сталних вербалних и бруталних физичких напада, на основу сексуалне оријенатције и родног идентитета.

Декларисани геј затражио азил у Шпанији због сталних претњи и напада

Радовић је, казао да редовно добија претње и да је стално изложен нападима на јавним местима у Србији због чега је недавно од министра унутрашњих послова и премијера владе Србије Ивице Дачића и директора полиције Милорада Вељовића затражио сталнu полицијску заштиту, али како каже одговор још није добио.

Он је навео да је зато одлучио да затражи азил у Шпанији.

Радовић који је током прошлог месеца из безбедносних ралога испите у Економској школи у Куршумлији на захтев директорке те школе полагао уз полицијску пратњу казао је да не би тражио азил у Шпанији да је барем једна особа осуђена због напада на њега и да ће од захтева за азил одустати уколико му премијер Србије Ивица Дачић и директор полиције Милорад Вељовић на његову молбу за доделу стане полицијске заштите одговоре позитивно јер како истиче жели да се осећа безбедно у својој земљи.

- Своју земљу волим највише на свету и одустаћу од азила уколико у међувремену стигне позитиван одговор и добијем сталну полицијску заштиту јер ћу се након сталних напада и претњи које добијам једино тада осећати потпуно заштићено и сигурно у Србији, рекао је он.

У полицијској станици у Куршумлији речено нам је да су упознати са Радовићевим захтевом али да и они очекују одговор из министартва унутрашњих послова и дирекције полиције у Београду.

Коментара: 0


#   Ивица Дачић   азил   Милорад Вељовић
@DacicIvica @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима