Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Овај жандарм је пуцао на жену јер је возила преспоро

rssBookmark and Share

25.10.2013. Autor: Kurir

Станко Стојановић (31), припадник нишког одреда Жандармерије, који је 18. октобра пуцао на Нишлијку Ану Д. (35) и ранио је бесан што је због ње морао да успори колима, покушао је да сакрије трагове злочина. Свој „фијат стило“ из којег је пуцао два дана након напада отерао је у ауто-сервис у Врању да би закрпио рупу од метка, али су га колеге из нишке полиције откриле на време.

Овај жандарм је пуцао на жену јер је возила преспоро

Случајно опалио

Извор Курира објашњава да је у потрази за пуцачем акценат био на проналажењу његовог возила.
- На основу изјава очевидаца и видео-записа камере на бензинској пумпи, полиција је кренула у потрагу за „фијат стилом“. Претрагом је било обухваћено око пет стотина возила ове марке. Ишли смо методом елиминације и сужавали круг сумњивих.

Стојановићево возило, које је регистровано на његову супругу, пронашли смо у једној ауто-механичарској радионици у Врању, где га је отерао у понедељак. Лимар је тек почео да крпи рупу, тако да смо пронашли врло јасне трагове метка који је пробио врата „стила“ пре него што је погодио оштећену - каже наш саговорник из истраге.

Како сазнајемо, жандарм се на полицијском саслушању бранио пијанством. Он је истицао да није имао намеру никог да убије, већ да је пиштољ случајно опалио. Иначе, како незванично сазнајемо, Стојановић се враћао од швалерке кад је дошло до инцидента.

Родом из Гњилана

- Он је по сопственом признању попио седам алкохолних пића пре него што је кренуо кући. Казао је да се због пијанства скоро ничег не сећа, али је негирао да је неког хтео да убије. Рекао је да му је службени пиштољ ЦЗ, калибра девет милиметара, био на седишту сувозача.

Како је објаснио, он се машио оружја да би уплашио жену чије је возило било испред њега да би се склонила јер је возио великом брзином. Међутим, пиштољ је опалио и погодио ју је. Његову изјаву потврђује и путања метка - каже наш саговорник.

Иначе, Станко Стојановић је родом из Гњилана, а Жандармерији се придружио пре тринаест година. С породицом дуже време живи у Нишу. Ана Д. због шока који је претрпела није желела да коментарише његово хапшење.

Муж: Како сме да пије и носи оружје?

Супруг рањене жене Драган Д. захтева да Стојановић буде најстроже кажњен.
- Ужасно је сазнање да сви ми издвајамо од својих плата новац за такве људе. Дакле, моја супруга је плаћала свог убицу. Његово пијанство га не оправдава, напротив, поставља се питање како људи који су преузели обавезу да нас штите могу да пију и носе оружје. Захтевам да се министар Ивица Дачић и директор полиције Милорад Вељовић огласе овим поводом и објасне грађанима ко нас и од кога чува - казао је Драган Д.
Он је изразио велику захвалност нишкој полицији због брзе реакције.
- Инспекторима нишке полиције свака част. Знам да је и њима било непријатно што је нападач на моју супругу припадник МУП. Међутим, на овај начин они су показали да неће дозволити да овакви људи брукају поштене полицајце - каже супруг рањене жене.

Жандармерија и криминал

- Запаљени младићи - Александар Крстић (33), жандарм из Краљева, ухапшен је због сумње да је средином јула убио, а затим спалио Срђана Томића и Александра Недељковића.

- Рекетирање у Нишу - Медији су у марту 2013. писали да се поједини припадници Жандармерије у Нишу сумњиче за рекетирање, уцењивање, зеленашење, неовлашћено прислушкивање, па чак и планирање ликвидација.

- Заплењено оружје - Медији су почетком 2013. писали да се поједини припадници Жандармерије сумњиче да су заплењено оружје с подручја Новог Пазара и Бујановца склонили у своје базе, не пријавивши га надлежнима.

- Потрага за златом - Под изговором да су на вежби, 30 припадника Жандармерије је са девет џипова три дана на територији Гамзиградске бање ископавало земљиште на приватним имањима у потрази за златом.

- Обезбеђење локала - Жандарми на југу Србије били су ангажовани као обезбеђење локала. Иако су фиктивно у исто време били на службеној дужности, они су за 50 евра по вечери обезбеђивали ресторане, дискотеке и клубове.

Лагао на саслушању

Како сазнајемо у полицији, Стојановић је признао да је пуцао тек пошто су му предочени докази.
- Он је најпре тврдио да се ничег не сећа. Предочили смо му да је припадник Министарства унутрашњих послова, те да као частан човек треба да призна ако је погрешио. Тек након тога, суочен са доказима о кривици, признао је да је пуцао у Ану - кажу у нишкој полицији.

Коментара: 1


#   полиција   жандармерија   Ивица Дачић   Милорад Вељовић   Станко Стојановић   Александар Крстић
@DacicIvica @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    zika, 25.10.2013.:
    Vlasnica trafike je bila svedok; kaže da nije bio samo 1 metak, i ne kroz vrata nego svi kroz otvoren prozor.


[ Додај коментар ]