Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Доградња Војне болнице у Нишу и размена имовине, тема разговора градоначелнице Сотировски и министра Стефановића

rssBookmark and Share

Ниш 03.02.2021. Јужна Србија Инфо

Министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски о наставку сарадње између ове локалне самоуправе и Министарства одбране и Војске Србије.

Министраство одбране
Министраство одбране

Стефановић и Сотировски сагласили су се на данашњем састанку да се формира радна група која ће радити на пројекту реконструкције и доградње Војне болнице „Др Владан Ђорђевић“ у Нишу, а у циљу формирања болнице секундарног нивоа за потребе лечења, како војних, тако и цивилних осигураника из Ниша и других градова у овом делу Србије.

Министар одбране и градоначелница Ниша размотрили су и могућности размене имовине између Града Ниша и Министарства одбране и Војске Србије у обостраном интересу, првенствено објеката и локација које су у претходној деценији проглашене неперспективним и потом понуђене на продају, попут војне касарне „Улица Марка Орешковића“.

Поменуту касарну, која се налази у самом центру града на изузетно атрактивној локацији, Министарство би разменило за станове за припаднике војске или друге објектe за потребе Војске Србије, док је разматрана и могућност размене војног комплекса „Марково кале“ за нови објекат на другој локацији.

Стефановић и Сотировски оценили су и да је изузетно важно наставити добру сарадњу на државном пројекту станоградње за припаднике снага безбедности, у оквиру ког припадници војске могу купити станове по знатно повољнијим ценама од тржишних.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Небојша Стефановић   Војна болница Ниш   имовина   Министарство одбране
#GradonacelnicaN @nesastefanovic @mo_i_vs @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима