Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dogradnja Vojne bolnice u Nišu i razmena imovine, tema razgovora gradonačelnice Sotirovski i ministra Stefanovića

rssBookmark and Share

Niš 03.02.2021. Južna Srbija Info

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski o nastavku saradnje između ove lokalne samouprave i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministrastvo odbrane
Ministrastvo odbrane

Stefanović i Sotirovski saglasili su se na današnjem sastanku da se formira radna grupa koja će raditi na projektu rekonstrukcije i dogradnje Vojne bolnice „Dr Vladan Đorđević“ u Nišu, a u cilju formiranja bolnice sekundarnog nivoa za potrebe lečenja, kako vojnih, tako i civilnih osiguranika iz Niša i drugih gradova u ovom delu Srbije.

Ministar odbrane i gradonačelnica Niša razmotrili su i mogućnosti razmene imovine između Grada Niša i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u obostranom interesu, prvenstveno objekata i lokacija koje su u prethodnoj deceniji proglašene neperspektivnim i potom ponuđene na prodaju, poput vojne kasarne „Ulica Marka Oreškovića“.

Pomenutu kasarnu, koja se nalazi u samom centru grada na izuzetno atraktivnoj lokaciji, Ministarstvo bi razmenilo za stanove za pripadnike vojske ili druge objekte za potrebe Vojske Srbije, dok je razmatrana i mogućnost razmene vojnog kompleksa „Markovo kale“ za novi objekat na drugoj lokaciji.

Stefanović i Sotirovski ocenili su i da je izuzetno važno nastaviti dobru saradnju na državnom projektu stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti, u okviru kog pripadnici vojske mogu kupiti stanove po znatno povoljnijim cenama od tržišnih.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Nebojša Stefanović   Vojna bolnica Niš   imovina   Ministarstvo odbrane
#GradonacelnicaN @nesastefanovic @mo_i_vs @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima