Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дољевац добија аква-парк

rssBookmark and Share

Београд 10.02.2016.

Дољевац би лето требало да дочека са аква-парком на површини од готово три хектара.
Планирано је да има све потребне садржаје укључујући и паркинг за око 400 возила

Фото: РТС
Фото: РТС

Та инвестиција Општину Дољевац коштаће 380 милиона динара. Део новца обезбеђен је из локалног буџета, део из кредита, а помоћ, како им је обећано, очекују и од републике.

Дољевац, мала општина на југоистоку Србије, одлучила се на велики корак, градњу аква-парка. Мештанима те неразвијене општине нова инвестиција донеће нова радна места, али како се надају овде, и добру зараду.

"Донеће нам где можемо да одемо летос, мислим да је то лепа ствар за општину Дољевац. Што морамо да идемо у Београд или у Јагодини, ја нисам одавде, али за овај народ ће то много значити. Ја мислим да неће ништа нешто много да донесе треба прво да поправе путеве. Донеће живот, да људи долазе, да се забављају, да потроше новац", кажу мештани.

Ових дана базени се бетонирају, планирна су три.

Општина Дољевац се налази на тромеђи између Лесковца, Прокупља и Ниша, па ће тако локација овог аква-парка дати повољности за његову добру посећеност.

На изградњи аква-парка ангажовано је 15 радника, ускоро ће их бити педесет.

"Народ са локала односно грађани општине Дољевац и то ми је јако драго, јел ти људи после 55 година, нико их више не прима, а ми имамо на територији доста грађевинаца, тако да ће и они осетити благодет изградње овог аква-парка", каже Горан Љубић, председник општине Дољевац.

С обзиром на то да ће аква-парк у Дољевцу бити једини у Нишавском округу, овде очекују добру посећеност јер, како рекоше неки, многи ће уместо у Јагодини или Сокобањи, лето проводити у Дољевцу.

 

Припремила Марија Станковић, РТС

Коментара: 0


#   Београд   Нишавски округ   Дољевац   аква-парк   изградња   председник општине   Горан Љубић   радна места   Марија Станковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима