Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У понедељак се отвара модерни аква-парк у Дољевцу поред Јужне Мораве

rssBookmark and Share

Дољевац 09.07.2016. Тома Тодоровић, Политика

Дољевцу успело што Ниш покушава безуспешно пуну деценију.
Свечано пуштање у рад у понедељак 11. јула

Завршни радови на аква-парку у Дољевцу (Фото Т. Тодоровић)
Завршни радови на аква-парку у Дољевцу (Фото Т. Тодоровић)

Штедели смо пуне четири године где год смо могли и у општинском буџету од почетка 2012. до ових дана успели да уштедимо значајна финансијска средства.

Тиме смо у потпуности покрили трошкове изградње модерног и великог аква-парка који ће моћи да користе не само Дољевчани, већ и Нишлије и становници околних места – рекао је јуче на градилишту великог комплекса на само 25 километара од центра Ниша председник општине Горан Љубић, очигледно задовољан динамиком финалних радова и завршетком објекта.

– У понедељак 11. јула, баш као што смо и планирали, овај комплекс у ком је аква-парк са свим најсавременијим и неопходним садржајима примиће прве посетиоце. У претходних неколико месеци заиста даноноћним радом успели смо да реализујемо пројекат каквог нема у ближем окружењу. Одлуку да градимо парк донели смо још средином 2011. године, а пројекат је направљен почетком 2012. када смо и одлучили да се почне са много рационалнијим и домаћинским пословањем и штедњом на свим нивоима и у свим службама и сегментима наше локалне самоуправе. Уштедом смо обезбедили чак три милиона евра, у нашој домаћој валути близу 400 милиона динара. То су за нашу општину огромна средства, али нисмо се задуживали и подизали кредите. Цео комплекс саграђен је нашим, сопственим средствима, а саградила га је београдска филма „Алекс компани”. Уштедели смо и ангажовањем подизвођача који су скоро сви били са територије наше општине. На једној страни били су са понудом најјефтинији, а са друге многи су радили такорећи без зараде, само за покривање основних трошкова и ангажовања радника – каже Љубић.

У новом аква-парку на површини од око три хектара сопственог земљишта, које такође није много коштало, Дољевчани су добили полуолимпијски и базен са вештачким таласима, четири мања базена, тобогане и све остало што имају други овакви комплекси. Наравно, ту су и лежаљке, ресторани, кафе-барови, уређен паркинг простор…

У Дољевцу је све спремно за отварање, а у Нишу већ пуну деценију трају договори и препуцавања да ли треба градити аква-парк и на којој локацији. Док време пролази праве се пројекти који пропадају, а после четири неуспешна покушаја да се велики комплекс сагради на Лозном калему испред Нишке Бање још ништа није урађено.

Овог пролећа током изборне кампање потписан је споразум да се аква-парк ипак гради на наведеној локацији, али све је према последњим информацијама одложено за крај лета и наредни период.

Коментара: 0


#   Дољевац   аква-парк   председник општине   Горан Љубић  
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима