Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U ponedeljak se otvara moderni akva-park u Doljevcu pored Južne Morave

rssBookmark and Share

Doljevac 09.07.2016. Toma Todorović, Politika

Doljevcu uspelo što Niš pokušava bezuspešno punu deceniju.
Svečano puštanje u rad u ponedeljak 11. jula

Završni radovi na akva-parku u Doljevcu (Foto T. Todorović)
Završni radovi na akva-parku u Doljevcu (Foto T. Todorović)

Štedeli smo pune četiri godine gde god smo mogli i u opštinskom budžetu od početka 2012. do ovih dana uspeli da uštedimo značajna finansijska sredstva.

Time smo u potpunosti pokrili troškove izgradnje modernog i velikog akva-parka koji će moći da koriste ne samo Doljevčani, već i Nišlije i stanovnici okolnih mesta – rekao je juče na gradilištu velikog kompleksa na samo 25 kilometara od centra Niša predsednik opštine Goran Ljubić, očigledno zadovoljan dinamikom finalnih radova i završetkom objekta.

– U ponedeljak 11. jula, baš kao što smo i planirali, ovaj kompleks u kom je akva-park sa svim najsavremenijim i neophodnim sadržajima primiće prve posetioce. U prethodnih nekoliko meseci zaista danonoćnim radom uspeli smo da realizujemo projekat kakvog nema u bližem okruženju. Odluku da gradimo park doneli smo još sredinom 2011. godine, a projekat je napravljen početkom 2012. kada smo i odlučili da se počne sa mnogo racionalnijim i domaćinskim poslovanjem i štednjom na svim nivoima i u svim službama i segmentima naše lokalne samouprave. Uštedom smo obezbedili čak tri miliona evra, u našoj domaćoj valuti blizu 400 miliona dinara. To su za našu opštinu ogromna sredstva, ali nismo se zaduživali i podizali kredite. Ceo kompleks sagrađen je našim, sopstvenim sredstvima, a sagradila ga je beogradska filma „Aleks kompani”. Uštedeli smo i angažovanjem podizvođača koji su skoro svi bili sa teritorije naše opštine. Na jednoj strani bili su sa ponudom najjeftiniji, a sa druge mnogi su radili takoreći bez zarade, samo za pokrivanje osnovnih troškova i angažovanja radnika – kaže Ljubić.

U novom akva-parku na površini od oko tri hektara sopstvenog zemljišta, koje takođe nije mnogo koštalo, Doljevčani su dobili poluolimpijski i bazen sa veštačkim talasima, četiri manja bazena, tobogane i sve ostalo što imaju drugi ovakvi kompleksi. Naravno, tu su i ležaljke, restorani, kafe-barovi, uređen parking prostor…

U Doljevcu je sve spremno za otvaranje, a u Nišu već punu deceniju traju dogovori i prepucavanja da li treba graditi akva-park i na kojoj lokaciji. Dok vreme prolazi prave se projekti koji propadaju, a posle četiri neuspešna pokušaja da se veliki kompleks sagradi na Loznom kalemu ispred Niške Banje još ništa nije urađeno.

Ovog proleća tokom izborne kampanje potpisan je sporazum da se akva-park ipak gradi na navedenoj lokaciji, ali sve je prema poslednjim informacijama odloženo za kraj leta i naredni period.

Komentara: 0


#   Doljevac   akva-park   predsednik opštine   Goran Ljubić  
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima