Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Донација Града Прокупља Одељењу гинекологије Опште болнице „Др Алекса Савић“

rssBookmark and Share

Прокупље 06.07.2023. Јужна Србија Инфо

Град Прокупље издвојио је средства из буџета за набавку најпотребније медицинске опреме Опште болнице „Др Алекса Савић“, првенствено Одељењу гинекологије које пружа здрваствене услуге женама из целог Топличког округа.

Донација Града Прокупља Одељењу гинекологије Опште болнице „Др Алекса Савић“

За Одељење Гинекологије купљен је савремени операциони гинеколошки сто у вредности од 780.000 динара, којим је замењен стари и дотрајали, а како ово одељење има две операционе сале, ова донација локалне самоуправе је од великог значаја јер ће олакшати рад лекарима и пацијенткињама пружити брже и  квалитетније здравствене услуге.

Издвојеним средствима купљени су и комплети постељина у вредности од 720.000 динара, како за ово одељење, тако и за сва друга где је недостајала.

Др Сњежана Арсић, директор прокупачке болнице и особље Одељења гинекологије дочекали су градоначелника Прокупља Милана Аранђеловића који је посетио Општу болницу и уверио се да су издвојена средства употребљена на најбољи начин и да ће сигурно допринети побољшању квалитета здравствених услуга у установи ка којој гравитира становништво целог топличког краја.

-Општа болница „Др Алекса Савић“ је здравствена установа у којој се лече грађани из свих општина Топличког округа, зато се трудимо да унапредимо здравствене услуге кад год смо у могућности. Овога пута смо определили средства за потребе Гинекологије, где се налази и Породилиште и где на свет долазе наши најмлађи суграђани, казао је Аранђеловић.

Иначе, Град Прокупље улаже велики напор у циљу побољшања здравствених услуга и у том циљу издваја средства за учешће у једној од највећих инвестиција, изградњи савременог здравственог центра у Прокупљу.

Коментара: 0


#   Прокупље   гинекологија   Др Алекса Савић болница   донација   локална самоуправа
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима