Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Екипа нишког Правног факултета прва у Стразбуру

rssBookmark and Share

Стразбур 07.11.2014. Танјуг-ЈужнаСербија.Инфо

Шесточлана екипа Правног факултета из Ниша победила је на такмичењу у симулацији суђења у Европском суду за људска права у Стразбуру пошто је у суперфиналу била боља од колега са Правног факултета Ланунг из Копенхагена.

Екипа нишког Правног факултета прва у Стразбуру

Продекан за наставу нишког факултета Небојша Раичевић каже да се нишка екипа најпре пласирала у суперфинале пошто је победила на регионалном такмичењу у коме учествују земље југоисточне Европе.

У супефиналу противник је био победник регионалног такмичења које је окупило представнике скандинавских земаља.

Екипе добијају задатак- случај и током поступка су у улози подносиоца захтева и у улози тужене државе, а њихову симулацију оцењу судије Европског суда за људска права.

Екипу нишког Правног факултета чинили су студенти Милица Нешић, Тамара Станојевић, Александар Стојановић, Гала Бончић, Лука Анђелковић и Петар Пешић, рекао је продекан нишког факултеата.

Академски тренери победничкој екипи из Ниша, која је у Стразбуру, били су доцент  Дарко Димовски и асистент Иван Илић са Правног факултета у Нишу.

Екипа Правног факултета из Ниша је прва из Србије која се уписала као победник оваквог типа такмичења пред Европским судом за људска права у Стразбуру.

Коментара: 0


#   студенти   такмичење   Правни факултет Ниш   људска права   Стразбур   ПУ Ниш   Александар Стојановић   Тамара Станојевић   Дарко Димовски   Гала Бончић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима