Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ekipa niškog Pravnog fakulteta prva u Strazburu

rssBookmark and Share

Strazbur 07.11.2014. Tanjug-JužnaSerbija.Info

Šestočlana ekipa Pravnog fakulteta iz Niša pobedila je na takmičenju u simulaciji suđenja u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu pošto je u superfinalu bila bolja od kolega sa Pravnog fakulteta Lanung iz Kopenhagena.

Ekipa niškog Pravnog fakulteta prva u Strazburu

Prodekan za nastavu niškog fakulteta Nebojša Raičević kaže da se niška ekipa najpre plasirala u superfinale pošto je pobedila na regionalnom takmičenju u kome učestvuju zemlje jugoistočne Evrope.

U supefinalu protivnik je bio pobednik regionalnog takmičenja koje je okupilo predstavnike skandinavskih zemalja.

Ekipe dobijaju zadatak- slučaj i tokom postupka su u ulozi podnosioca zahteva i u ulozi tužene države, a njihovu simulaciju ocenju sudije Evropskog suda za ljudska prava.

Ekipu niškog Pravnog fakulteta činili su studenti Milica Nešić, Tamara Stanojević, Aleksandar Stojanović, Gala Bončić, Luka Anđelković i Petar Pešić, rekao je prodekan niškog fakulteata.

Akademski treneri pobedničkoj ekipi iz Niša, koja je u Strazburu, bili su docent  Darko Dimovski i asistent Ivan Ilić sa Pravnog fakulteta u Nišu.

Ekipa Pravnog fakulteta iz Niša je prva iz Srbije koja se upisala kao pobednik ovakvog tipa takmičenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Komentara: 0


#   studenti   takmičenje   Pravni fakultet Niš   ljudska prava   Strazbur   PU Niš   Aleksandar Stojanović   Tamara Stanojević   Darko Dimovski   Gala Bončić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima