Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЕПС нема овлашћења да наплаћује РТС претплату!

rssBookmark and Share

27.12.2015. Зорица Миладиновић, Данас

Центар за заштиту потрошача Форум упутио је јуче отворено писмо Влади Србије у којем наводи да је решење...

ЕПС нема овлашћења да наплаћује РТС претплату!

У предлогу Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис да ће се телевизијска такса наплаћивати преко Електропривреде Србије противно регистрацији овог јавног предузећа у АПР-у.

- Овим предлогом Закона се јавном предузећу ЕПС поверавају послови пружања услуге трећем лицу уз наплату провизије, што је посао агенција за пружање услуга, а не јавног предузећа које има тако одговорну улогу као што је производња, снабдевање и дистрибуција електричне енергије. Због тога је овакав начин наплате таксе за јавни медијски сервис потпуно неприхватљив - каже Јован Јовановић, председник Форума.

Он прецизира да је утврђивање обавезе Електропривреде Србије да наплаћује таксу за јавни медијски сервис у супротности са шифром делатности за коју је ЕПС регистрован у АПР-у, јер ово јавно предузеће има шифру 3514, што значи да је регистровано само за трговину електричном енергијом. Према његовим речима, предлог овог закона иде даље у ометању делатности ЕПС-а и поставља рок за плаћање таксе до 15. у месецу, без обзира што је рок плаћања утрошене електричне енергије до 25. у месецу за претходни месец, иако се наплата врши на једном рачуну.

- Изјава да ће се искључивати струја онима који плате струју а не плате таксу за јавни сервис је посебан бисер председника Управног одбора РТС-а Зорана Поповића. Потрошачу се не може искључити услуга коју је платио, већ само она услуга коју није платио, а уколико не плати таксу за јавни сервис, може му се искључити само програм РТС-а. Надамо се да нико није стварно мислио да ће јавно предузеће ЕПС да води евиденцију о уплати таксе за јавни сервис и покретати поступке за наплату, иако је то је посао РТС-а - наводи он.

Коментара: 0


#   ЕПС   РТС   Центар за заштиту потрошача   Јован Јовановић   ТВ претплата   рок за плаћање   Јавни сервис   овлашћења   Агенција за привредне регистре   Ана Поповић
@EPSsnabdevanje @rts_vesti @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима