Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Француска доделила директору пиротске Гимназије одликовање Витеза реда академских палми

rssBookmark and Share

Пирот 27.02.2016.

Француска Влада доделила је директору пиротске Гимназије Братиславу Крстићу одликовање Витеза реда академских палми, за несебичан допринос развоју билингвалних одељења у Гимназији, сарадњу са француском Амбасадом и француским Институтом.

pikanal.rs
pikanal.rs

Крајем марта, награду ће директору уручити амбасадорка француске у Србији Кристин Моро.

Крстић је агенцији Бета рекао да га је амбасадорка Моро обавестила да га је француски премијер Мануел Валс у јануару одликовао признањем Витез реда академских палми.

"Био сам јако изненађен. Тиме се изражава захвалност за отварање билингвалне наставе у нашој школи. У протекле четири године колико постоји то одељење, ученици који га похађају показали су се као изузетно добри ђаци и такмичари", рекао је Крстић и додао да је ово признање не само њему него и целој школи.

Поред часова француског које професорима држи лектор из Француске, већ шест година професори иду на усавршавање у Француску.

"Ове године ће током лета на стаж кренути девет професора - шест из Гимназије, две професорке из ОШ Вук Караџић и из ОШ 8. септембар", рекао је он.

"Свега овога не би било да немамо заиста огромну помоћ и подршку општине Пирот и Компаније 'Тигар Тајерс' чији је већински власник француски 'Мишлан', рекао је Крстић.

 

Извор: Бета, Н1


#   Пирот   Француска   језик   ОШ 8. септембар   одликовање   амбасадорка Француске   Кристин Моро   Братислав Крстић   Пиротска гимназија     француски језик   Амбасада Француске   Тигар - Tigar tyres Пирот   школа
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима