Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадорка Француске посетила Пирот

rssBookmark and Share

Пирот 18.11.2015.

Амбасадорка Француске у Србији, Кристин Моро, посетила је данас пиротску Гимназију.

Амбасадорка Француске посетила Пирот

Она је разговарала са директором школе, ученицима и професорима билинглавних одељења а  присуствовала је и  настави која се одвија на француском и спрском језику.

Директор Гимназије Братислав Крстић захвалио се амбасадорки Моро на посети. По његовим речима, током посете, било је речи и о могућностима стипендирања ученика који заврше билингвално одељење пиротске Гимназије.

– Указала нам је част овом посетом. Ове године ћемо имати матуранте билингвалног одељења прве генерације. Све су то изузетно добри ђаци који ће наставити студије. Разговарали смо између осталог И о стипендирању. Доћи ће представици Француског института и објаснити ученицима све могућности студирања и стипендирања - рекао је Крстић.

Пиротска Гимназија већ три године има одељење са двојезичном наставом. Билингвално одељење отворено је уз помоћ Министарства просвете, Француског института у Београду, Компаније “Тигар Тајерс”, чији је власник француски ”Мишлен” и Општине Пирот.

У току дана француска амбасадорка срела се и са начелником Пиротског управног округа Димитријем Видановићем. На састанку је било речи о заштити Старе планине, а амбасадорка се посебно захвалил грађанима Пирота на солидарности коју су исказали након терористичких напада у Француској.

Пиротске вести


#   Пирот   Пиротски округ   гимназија   Француска   амбасадор   Мишлен   Димитрије Видановић   амбасадорка Француске   Кристин Моро   Братислав Крстић   Пиротска гимназија   Пиротске вести
@pirotskevesti @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима