Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђаци и професори пиротске Гимназије размењују искуства са француским колегама

rssBookmark and Share

Пирот 10.04.2019. З.Панић, Данас

Од 12. до 22. априла, 36 ученика другог разреда пиротске Гимназије, похађаће наставу на француском језику у француском граду Вишију а са њима ће у Француску путовати и два професора и директор школе.

Ђаци и професори пиротске Гимназије размењују искуства са француским колегама

Од 12. до 22. априла, 36 ученика другог разреда пиротске Гимназије похађаће наставу на француском језику у француском граду Вишију а са њима ће у Француску путовати и два професора и директор школе.

– Сарадња наше школе са француским школама траје већ 15 година и има за циљ усавршавање знања француског језика и упознавање културе, традиције и историје овог народа. До сада је овај програм међународне сарадње прошло око 700 ученика Гимназије. У нашој школи већ седам година имамо билинглавну наставу на француском и српском језику - каже за Данас директор Гимназије Братислав Крстић.

Одлазак пиротских гимназијалаца у Француску омогућили су Град Пирот и компанија “Тигар Тајерс“ чији је власник француска компанија “Мишелин“.

Према речима Крстића, већ у мају очекују посету ђака и професора Гимназије “Орце Николов“ из Скопља са којом сарађују већ неколико година.

– Ова гимназија у главном граду Северне Македоније већ неколико година има билигвална одељења на француском, енглеском и македонском језику - каже Крстић.

З.Панић, Данас


#   Пирот   Француска   Братислав Крстић   Пиротска гимназија   Град Пирот   Тигар - Tigar tyres Пирот
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима