Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đaci i profesori pirotske Gimnazije razmenjuju iskustva sa francuskim kolegama

rssBookmark and Share

Pirot 10.04.2019. Z.Panić, Danas

Od 12. do 22. aprila, 36 učenika drugog razreda pirotske Gimnazije, pohađaće nastavu na francuskom jeziku u francuskom gradu Višiju a sa njima će u Francusku putovati i dva profesora i direktor škole.

Đaci i profesori pirotske Gimnazije razmenjuju iskustva sa francuskim kolegama

Od 12. do 22. aprila, 36 učenika drugog razreda pirotske Gimnazije pohađaće nastavu na francuskom jeziku u francuskom gradu Višiju a sa njima će u Francusku putovati i dva profesora i direktor škole.

– Saradnja naše škole sa francuskim školama traje već 15 godina i ima za cilj usavršavanje znanja francuskog jezika i upoznavanje kulture, tradicije i istorije ovog naroda. Do sada je ovaj program međunarodne saradnje prošlo oko 700 učenika Gimnazije. U našoj školi već sedam godina imamo bilinglavnu nastavu na francuskom i srpskom jeziku - kaže za Danas direktor Gimnazije Bratislav Krstić.

Odlazak pirotskih gimnazijalaca u Francusku omogućili su Grad Pirot i kompanija “Tigar Tajers“ čiji je vlasnik francuska kompanija “Mišelin“.

Prema rečima Krstića, već u maju očekuju posetu đaka i profesora Gimnazije “Orce Nikolov“ iz Skoplja sa kojom sarađuju već nekoliko godina.

– Ova gimnazija u glavnom gradu Severne Makedonije već nekoliko godina ima biligvalna odeljenja na francuskom, engleskom i makedonskom jeziku - kaže Krstić.

Z.Panić, Danas

Komentara: 0


#   Pirot   Francuska   Bratislav Krstić   Pirotska gimnazija   Grad Pirot   Tigar - Tigar tyres Pirot
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima