Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градска општина Медијана најбоље основце води на Златибор

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 25.11.2016. Јужна Србија Инфо

„Знањем до победе“ – назив је квиза знања који се одржан у организацији Градске општине Медијана и десет основних школа са подручја највеће нишке општине. Ово је прво велико такмичење основаца у организацији једне нишке општине а које им пружа прилику да покажу шта су до сада научили у школи и припреме се за даље школовање.

Фото: travelland.rs
Фото: travelland.rs

– Обзиром да се ученици седмог и осмог разреда такмиче у знању из предмета важних за упис у средње школе, овај квиз им је одлична припрема. Нижи разреди провериће колико им је наученог остало у паамћењу и који су то предмети на које морају да обрате пажњу у наредном периоду – објашњава члан Већа Градске општине Медијана, проф. др Срђан Јовковић и додаје:

– Организацијом овог квиза Градска општина Медијана жели да подржи ученике у стицању знања, али и учитеље и професоре у процесу преношења знања. Ово је још један корак наше општине ка приближавању млађој генерацији која ће нас наследити и бити пример будућим генерацијама. Нашу децу морамо да учимо да се такмиче и боре за све у животу, овај тест је прилика за то.

Квиз је одржан у исто време у свих десет основних школа на подручју Градске општине Медијана, па и у најстаријој нишкој школи „Учитељ Таса“ која је преузела целу организацију квиза када је реч о школама.

– Квиз је важан јер је свим ученицима пружена могућност да се опробају на тесту. Захвалност општини Медијана јер је препознала важност мотивације деце да буду награђена за знање – рекла је директорка ове школе Радмила Крстић. – Биће награђено по осам ученика из сваке школе, односно по једна девојчица и један дечак из сваког од петог до осмог разреда, додала је она.

Квиз је организован и у основним школама „Ратко Вукићевић“, „Вожд Карађорђе“, „Радоје Домановић“, „Цар Константин“, „Доситеј Обрадовић“, „Душан Радовић“, „Свети Сава“, „Ћеле Кула“ и „Зоран Ђинђић“. Резултати се очекују у понедељак, 28. новембра. Уколико се догоди да неки учесници квиза имају исти број поена, нови тест радиће се у четвртак, 1. децембра.
Награде за најбоље такмичаре у виду зимовања на Златибору обезбедила је Градска општина Медијана.

 

Коментара: 0


#   Медијана градска општина   ученици   Свети Сава   Ћеле кула   Зоран Ђинђић   основци   награда   Златибор   градске општине   средње школе   Градска општина   Радмила Крстић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима