Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сви једнаки у клупама: Униформе на поклон од највеће градске општине

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2019. Јужна Србија Инфо

И прваци из преосталих пет основних школа са подручја Градске општине Медијана добили су униформе. Обучени у плаве мајице и наранџасте прслуке окупили су се у Основној школи Учитељ Таса, у пратњи својих учитеља и учитељица, али и директора школа. Дошли су из основних школа Ратко Вукићевић, Радоје Домановић, Доситеј Обрадовић и нишке „Вождове“.

Сви једнаки у клупама: Униформе на поклон од највеће градске општине

Градска општина Медијана и ове године је опремила ученике првог разреда из десет основних школа које раде на њеном подручју.  Истоветне „униформе“ у плавој боји, мајице са дугим и кратким рукавима, едукативну игру и наранџасти прслук за пут од школе до куће већ су добили ђаци - прваци из школе Свети Сава, Ћеле-Кула, Цар Константин, Др Зоран Ђинђић и Душан Радовић. 

По речима председника Градске општине Медијана Небојше Коцића настављена је прошлогодишња пракса обезбеђивања униформи за најмлађе школарце са подручја највеће нишке општине.

-Ово је начин и да се превазиђу евентуалне материјалне разлике међу децом, јер су сви истоветно обучени. Повратне информације од директора и родитеља кажу да смо направили добар избор. Наставићемо са овом праксом убудуће, али и договарати  са школама о могућим новим захтевима, рекао је Коцић, уз напомену да је један од захтева био и да учитељице и учитељи  добију истоветне мајице као њихови ученици и да се сагледа могућност да ђаци добију по два пакета униформи као би могли да их мењају.

 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   ученици   Зоран Ђинђић   основци   униформе   ђаци   школска униформа
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима