Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И ове године од највеће градске општине униформе за прваке десет нишких школа

rssBookmark and Share

Ниш 17.09.2019. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана и ове године опрема прваке из десет основних школа које раде на њеном подручју. Прваци добијају истоветне „униформе“ у плавој боји, мајице са дугим и кратким рукавима, едукативну игру и наранџасти прслук за пут од школе до куће.

И ове године од највеће градске општине униформе за прваке десет нишких школа

Данас су домаћини првацима из школе Свети Сава, Ћеле-Кула, Цар Константин и Др Зоран Ђинђић били другари из Основне школе Душан Радовић. Била је ово прилика да се тачно 530 ученика првог разреда, колико их је ове године укупно у наведеним школама први пут дружи, а родитељи, учитељи и директори забележе и по коју фотографију. 

У сали школе домаћина  било је као у кошници. Дружење је употпуњено и кратким програмом.

-Слика све говори. Наставили смо праксу од прошле године, јер смо имали повратну информацију да се пакет који смо даривали прошле године допао деци и родитељима, па смо одлучили да и ове године обрадујемо наше прваке. Ово је начин и да део средстава из буџета Градске општине Медијана вратимо нашим грађанима, у овом случају родитељима чија се деца кренула у школу – каже председник Граске општине Медијана Небојша Коцић, уз напомену да су ученици ове године добили и текст „Заклетве малог ђака“,која може да им послужи као смерница за прве дане у школској клупи.

Представљању униформи присуствовали  су и учитељи и учитељице првака, директори школа, родитељи. Директор Основне школе Душан Радовић, Божидар Стошић захвалио је општини Медијана на пажњи коју посвећује најмлађима, и чињеници да је баш ову школу одабрала за јединствени скуп на почетку нове школске године. Колеге директоре позвао је на даљу сарадњу и унапређење образовања, кроз школске програме, али и манифестације попут данашњег дружења.

Промоција униформи за прваке за осталих пет школа - Радоје Домановић, Доситеј Обрадовић, Учитељ Таса и Вожд Карађорђе биће у четвртак, 19. септембра 2019. године, у Основној школи Ратко Вукићевић, са почетком у 11 сати. Градска општина Медијана на овај начин наставља бригу у области пронаталитетне политике и борбу против беле куге,  а у складу са истоветном државном политиком.

 


#   Ниш   школе   Медијана градска општина   Зоран Ђинђић   униформе   Небојша Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима