Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изградња Коридора 10 ближи се крају

rssBookmark and Share

Владичин Хан 09.05.2016. Танјуг

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да се назире крај градње Коридора 10 кроз Србију.

Фото: Танјуг, Сава Радовановић
Фото: Танјуг, Сава Радовановић

Она је рекла да ће сама Грделичка клисура бити завршена у првој половини 2017, како је и најављено, док ће друге деонице бити завршене до краја ове године, на пример Српска Кућа - Левосоје, и прецизирала да на том пројекту раде домаће фирме.

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да се назире сигуран крај градње Коридора 10 кроз Србију, да ће најдужи тунел у изградњи у Србији - Манајле од 1,8 км бити пробијен у јуну, као и да ће најтежа деоница кроз Грделичку клисуру бити завршена у првом кварталу 2017.

Михајловић је након обиласка радова на деоници Царичина долина - Владичин Хан и тунела Предејане, који је пробијен крајем априла, рекла поводом Дана победе 9. маја да је привођење крају градње Кородора 10 о коме се говори већ 30 година победа свих грађана Србије.

На траси Коридора 10 на југу Србије, ка Македонској граници, остало је да се изгради аутопут на још око 34 километра.

Остало је да се заврши деонице Грделица-Царичина Долина-Владичин Хан у дужини од 26,3 км и Српска Кућа - Левосоје у дужини од осам километара.

На делу од Грделице до Владичиног Хана налазиће се, заједно са паралелним путевима, укупно 108 мостова, од чега на главној деноници тридесетак.

"Ово је за Србију веома важан инфраструктурни пројекат, нисмо случајно овде. Данас је Дан победе и Дан Европе, ово је најважнији инфраструктурни пројекат у Србији - Коридор 10. Назире се сигуран крај односно завршетак овог великог инфраструктурног пројекта и нема више питања да ли ће бити завршен, како смо обећали тако и завршавамо", изјавила је Михајловић.
Према њеним речима, Грделичка клисура ће бити завршена у првом кварталу 2017, како је и најављено, док ће друге деонице бити завршене до краја ове године, међу којима Српска Кућа - Левосоје.
Она је нагласила да су ангажоване домаће фирме и да је циљ владе да оне буду и главни извођачи радова у наредном периоду.
Михајловић је казала, обилазећи мостове у изградњи преко Јужне Мораве на траси Коридора 10 да је деоница Царичина долина - Владичин Хан једна од најтежих за градњу.

Министарка је рекла да је на тунелу Предајане који је дугачак 1.085 метара радило 190 домаћих радника, као и да је тунел пробијен 20. априла, али да није хтела тада да обилази градилиште пошто је била у јеку предизборна кампања.

Она је додала да су ту биле ангажоване четири домаће фирме.

"У јуну ћемо пробити и најдужи тунел на Коридору 10 Манајле од 1,8 километара", нагласила је Михајловић и подвукла да ова влада завршава тај инфраструктурни пројекат управо онако како је и најављено.
 

Коментара: 0


#   Владичин Хан   Зорана Михајловић   Предејане   Грделичка клисура   Грделица   коридор 10   седница Владе   Дан победе   Дан Европе   Царичина Долина
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима