Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спремно за креативце: Извиђачи очистили камп на Нишави у Брзом Броду

rssBookmark and Share

Ниш 25.04.2021. Јужна Србија Инфо

Након викенд акције, Капм Фабрике уметника на Нишави полако показује своје најлепше издање, након велике акције чишћења простора читавог кампа, као и обале Нишаве, коју су уметници јуче организовали уз велику помоћ Савеза извиђача града Ниша.

Спремно за креативце: Извиђачи очистили камп на Нишави у Брзом Броду

Извиђачким поздравом З Д Р А В О почела је велика акција у којој су чланови нишких одреда крчили простор у кампу од растиња, чистили обалу реке од смећа које су за собом остављали немарни излетници, уређивали стазе и слично. Урађен је велики део посла, али је било времена и за уживање у природи и лепом времену, што је и највећа предност овог простора у Брзом Броду.

Извиђачи кажу да је ово само почетак сарадње са Фабриком уметника, јер им камп много значи због природе терена на ком се налази, а они су, како кажу, извиђачким чворовима везани за природу. Поред тога, у протеклих годину дана због епидемиолошке ситуације у земљи и свету, извиђачке активности биле су им сведене на минимум, као и интеракција између самих извиђача. Ово им је, како кажу, било прво постројавање од фебруара ове године. 

„Велико нам је задовољство да смо први позвани овде да Фабрици уметника помогнемо у сређивању простора. Надамо се да ће наша сарадња да се настави и оплемени, јер овде можемо да приказујемо своје активности, развијамо наше вештине, јер је овај терен одличан и за камповање и за све остало што спроводимо у природи. Жеља нам је да у наредним годинама на овом простору организујемо Извиђачку шумску школу, јер овде можемо да вршимо и обуку извиђача на реци. Током летњим месеци желимо да овде да проводимо што више времена, да Фабрика уметника буде и фабрика лепих успомена“, каже Катарина Марковић, секретар градског савеза. 

Акцију су помогли и дугогодишни партнери Фабрике уметника Привредно друштво ’Нифон Сецуритy’, уз подршку ЈКП Медиана и ЈВП Србијаводе.

Из Фабрике уметника подсећају да се овај простор уређује за све креативце, уметнике и заљубљенике у природу, јер им је жеља да на овом простору уметници стварају и излажу своја дела, али и да инспиришу младе и привуку све Нишлије са сличним погледом на свет.  

 


#   Ниш   Брзи Брод   Савез извиђача Ниша   Камп Фабрике уметника
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима