Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још једна беба из програма вантелесне оплодње општине Медијана

rssBookmark and Share

Ниш 18.03.2024. Редакција - Јужна Србија Инфо

Програм вантерлесне оплодње Комисије Света Петка, из године у годину, постиже све боље резултате. Данашњи сусрет руководства општине са Јеленом Николић, која је захваљујући средствима највеће нишке општине у јануару ове године добила ћерку Василију, сведочи о успеху овог програма.

Фото: ГО Медијана скриншот
Фото: ГО Медијана скриншот

Јелена каже да је дуго чекала да се оствари као мајка, и та жеља јој се остварила тек у 45. години.

"Када сам била у 4. месецу трудноће долазила сам код председника општине Медијана 'да се похвалим' и ево сада, да види нашу малу Василију. Имајући у виду да имам пуно година, цело то моје стање у трудноћи је било изненађење за лекаре," каже мама Јелена, уз напомену да је беба потпуно променила живот ње и супруга, али да њиховој срећи нема краја и да им ништа није тешко.

О још једном, новом члану породице још не размишљају. Али, будући да је у првој Јелениној трудноћи све протекло како треба, не искључују могућност још једне вантерлесне оплодње.

Подсећамо, општина Медијана преко програма ВТО, Комисије Света Петка, помаже породицама без деце, да се остваре као родитељи. У буџету општине увек су планирана средства за 20 брачних парова. Уколико тај број буде већи, средства ће свакако бити обезбеђена, као што је био случај у 2023. години када је конкурисао 21 брачни пар.

Нови конкурс очекује се до краја марта, или почетком априла. Све информације биће доступне на сајту ГО Медијана.


#   Ниш   вантелесна оплодња   Медијана градска општина   Комисија Света Петка Медијана
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима