Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još jedna beba iz programa vantelesne oplodnje opštine Medijana

rssBookmark and Share

Niš 18.03.2024. Redakcija - Južna Srbija Info

Program vanterlesne oplodnje Komisije Sveta Petka, iz godine u godinu, postiže sve bolje rezultate. Današnji susret rukovodstva opštine sa Jelenom Nikolić, koja je zahvaljujući sredstvima najveće niške opštine u januaru ove godine dobila ćerku Vasiliju, svedoči o uspehu ovog programa.

Foto: GO Medijana skrinšot
Foto: GO Medijana skrinšot

Jelena kaže da je dugo čekala da se ostvari kao majka, i ta želja joj se ostvarila tek u 45. godini.

"Kada sam bila u 4. mesecu trudnoće dolazila sam kod predsednika opštine Medijana 'da se pohvalim' i evo sada, da vidi našu malu Vasiliju. Imajući u vidu da imam puno godina, celo to moje stanje u trudnoći je bilo iznenađenje za lekare," kaže mama Jelena, uz napomenu da je beba potpuno promenila život nje i supruga, ali da njihovoj sreći nema kraja i da im ništa nije teško.

O još jednom, novom članu porodice još ne razmišljaju. Ali, budući da je u prvoj Jeleninoj trudnoći sve proteklo kako treba, ne isključuju mogućnost još jedne vanterlesne oplodnje.

Podsećamo, opština Medijana preko programa VTO, Komisije Sveta Petka, pomaže porodicama bez dece, da se ostvare kao roditelji. U budžetu opštine uvek su planirana sredstva za 20 bračnih parova. Ukoliko taj broj bude veći, sredstva će svakako biti obezbeđena, kao što je bio slučaj u 2023. godini kada je konkurisao 21 bračni par.

Novi konkurs očekuje se do kraja marta, ili početkom aprila. Sve informacije biće dostupne na sajtu GO Medijana.


#   Niš   vantelesna oplodnja   Medijana gradska opština   Komisija Sveta Petka Medijana
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima