Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јужњаци огорчени: Објава ученика Филолошке гимназије у Београду "Имаш ли муке са падежима као људи са југа Србије" изазвала негативне реакције

rssBookmark and Share

Ниш 30.10.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

Иако је извињење стигло брзо, уз образложење да нема речи о дискриминацији и да је идеја пројекта "Дигитални буквар", да се кроз савремене дигиталне медије прикажу разноврсност и лепота српског језика, коментари у медијима и на друштвеним мрежама не престају.

Јужњаци огорчени: Објава ученика Филолошке гимназије у Београду "Имаш ли муке са падежима као људи са југа Србије" изазвала негативне реакције

Из Гимназије кажу да објава на Инстаграму и Фејсбуку није званични став школе, директорака Драгана Ћећез додаје да је обајава уклоњена са Инстаграма и да јој је "жао што је све то тако испало, и да то није била дечија намера, јер и наши ученици имају проблем са падежима, и они су хтели све да повежу филмом о Томи Здравковић који је рођен у Лесковцу и да направе целу причу актуелну. Деца раде "Дигитиални буквар", извињење је већ стигло, додала је директорка.

Оригинал, као и бројне коментаре, можете прочитати на Фесбук налогу Филолошке гимназије Беград.

https://www.facebook.com/pages/Filoloska%20Gimnazija/108611742503860/

Редакција

Аутор овог текста на порталу Јужна Србија није баш "схватио" повезаност филма о Томи Здравковићу и спорне објаве ученика. Ако су хтели нешто "модерно" да изведу, онда су то требали и да нагласе!


#   Ниш   Лесковац   Фејсбук   падежи   дијалект   српски језик   инстаграм   Филолошка Гимназија БГ   Дигитални буквар
@facebook @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима