Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Контрола "убедила" уличне продавце да се преселе на "Кванташ"

rssBookmark and Share

Ниш 14.06.2022. Јужна Србија Инфо

После прве контроле ванпијачне продаје у улици Ђуке Динић, на кванташкој пијаци је било троструко више продаваца у односу на претходни дан, подаци су ЈКП „Тржница“.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

У периоду од 19.00 сати 12. јуна до 7.00 сати ујутру 13. јуна наплаћено је 10 такси, а ноћас 33. У односу на 11/12. јун ноћас је наплаћено чак осам пута више такси, а приход „Тржнице“ повећан је скоро пет пута.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски рано јутрос, заједно са директором „Тржнице“ Гораном Ђорђевићем, обишла је улицу Ђуке Динић и околне улице како би видела какво је стање и како се одвија најављена контрола у спречавању ванпијачне трговине.

Комунална милиција и комунални инспектори Градске општине Црвени крст интензивираће контролу ванпијачне продаје у улици Ђуке Динић и у околним улицама код пијаце „Тврђава“ како би спречили нелојалну конкуренцију којом су угрожени продавци на кванташкој пијаци који плаћају своје дажбине ЈКП „Тржница“.

Инспекција и комунална милиција, која је на недозвољеном простору затекла око 50 паркираних комби возила са робом, није кажњавала ванпијачне продавце, већ их је само упућивали на кванташку пијацу.

Због ванпијачне продаје број продаваца на кванташкој пијаци је раније знатно смањен што је био повод за блокаду Булевара цара Константина.

Своје захтеве пренели су руководству Града на састанку у Грдској кући. Тражили су да Град Ниш реагује у складу са својим надлежностима, јер су ванпијачном продајом угрожени и они и ЈКП „Тржница“.

Градоначелница Ниша најавила је да ће Град Ниш истовремено радити на идејном пројекту за нову кванташку пијацу. До коначног решења Град ће покушати да пронађе алтернативно решење које би одговарало и једним и другим продавцима пољопривредних производа.


#   Ниш   продавци   Тржница ЈП   кванташка пијаца   ванпијачна продаја
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима