Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кванташка пијаца на новој локацији у близини наплатне станице "Југ"

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2020. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша са сарданицима и представницима ЈП „Тржница“ Ниш започела је разговоре о измештању Кванташке пијаце са садашње локације на нову локацију у западном делу општине Палилула.

Кванташка пијаца на новој локацији у близини наплатне станице "Југ"

Договорено покретање процедуре за прибављање земљишта за потребе Кванташке пијаце, израде Елабората оправданости и њено инфраструктурно опремање.

До планиране локације ће се лакше долазити са аутопута, а дистрибутерима пољопривредних производа биће олакшан приступ, па и оним који своје производе довозе шлеперима са југа Србије или чак и иностранства.

Председник општине Палилула Братислав Вучковић рекао је да би Кванташка пијаца била велики искорак за ту општину у развојном смислу.

На састанку су разматране могућности пресељења Велике пијаце, као и изградња нових зелених пиајца на подручју, на пример, Сомборског булевара или Ледене стене, где су исказане потребе за ову врсту услуга.

Састанку су присуствовали ресорни већници, представници Завода за урбанизам, КЛЕРП-а, надлежних секретаријата Градске управе Града Ниша, Службе за катастар непокретности и Правобранилаштва града Ниша.


#   Ниш   Драгана Сотировски   ауто-пут   Братислав Вучковић   Палилула ГО   КПЗ Ниш   Тржница ЈП   кванташка пијаца
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима