Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Леп гест Тржнице: Шаховски турнир за глуву и наглуву децу, поред лепоте мириса и укуса домаћих производа на Тврђавској пијаци

rssBookmark and Share

25.07.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Данас је на Тврђавској пијаци одржан хуманитарни шаховски турнир за глуву и наглуву децу од 5 до 15 година, под покровитељством ЈКП "Тржница".

Леп гест Тржнице: Шаховски турнир за глуву и наглуву децу, поред лепоте мириса и укуса домаћих производа на Тврђавској пијаци

"Сваки начин укључивања у друштво је веома важан за децу са посебним потребама, у овом случају за глуву и наглуву децу. Пијаца јесте огледало једног града и друштва и деца су поред такмичења и показивања вештине у игри шаха, могла да се сретну са животом на пијаци, лепотом и шаренилом производа", изјавио је Радован Милојевић директор Тржнице.

Сарадња Дечјег центра и образовног кадра који ради са децом на овом програму, Удружења глувих и наглувих "Наис" и ЈКП "Тржница" ће се наставити и ово је само један мали скроман део акције која тек следи, а све за добробит и социјализацију деце, сложили су се дечји тренер Драган Живић и Милојевић.

Фото: Јужна Србија

Преподневна киша није спречла малишане да у најбољем расположењу покажу своју вештину у овој племенитаој "спортско - математичкој" вештини.

Данас није изостало ни уобичајено лепо дружење са пијачарима, произвођачима и продавцима са околних тезги, препуних домаћег здравог воћа и поврћа.

А ко је победио, то је најмање било битно, раздрагани осмеси малишана показују да су провели један диван, незабораван дан на другачији начин.

Коментара: 0


#   Јужна Србија регион   шах   Драган Живић   Тржница ЈП   Радован Милојевић   шаховски турнир   Градска организација глувих и наглувих
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима