Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милојевић: Домаћински како и треба „Тржница“ се сама бори за своје место на тржишту!

rssBookmark and Share

19.09.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Потпуно неуобичајено за данашње време, али ЈКП „Тржница“, предузеће које управаља нишким пијацама, од 2013. године послује без динара позајмице, тачније финансијски консолидовани губиташ без кредита.

Фото: screenshot СтудиоБ
Фото: screenshot СтудиоБ

Када кажемо пијаца прво што помислимо јесте оно здраво, на здравим основама и домаћински, пренето у данашњу вредност, кажемо тржишно, што и јесте одлика пословања руководста „Тржнице“ и директора Радована Милојевића, кажу познаваоци економских прилика у Нишу.

Године искуства и "борбе" донеле су резултате?

„Ступањем на дужност у 2013 године затекао сам губитак од 44 милиона и дугове од 56 милиона динара, а већ на крају исте године смањили смо губитак на 6 милиона“, каже Милојевић и додаје да су добри резултати били видљиви већ 2014. која је завршена са позитивним пословањем од милион динара и то после стагнације од осам година.

2015. година изузетно успеша доноси добит од 7.9 милиона..

Оно што јесте интерсантно је то, да је предузеће и 2016. годину завршило позитивно са 5.3 милиона динара добитка, али предузеће није могло по закону да пренесе оснивацу,  јер је морао да се покрије губитак из претходних година од око 27 милиона динара, из пословања предходног руководства.

Позитиван тренд се наставља и у овој години и на шестомесечју упркос рецесији у пијачној делатности и огромној конкуренцији све већег броја Мегамаркета и приватних пиљара, предузеће послује позитивно и оно што је нама најбитније, самофинасирајуће, са предузетничком и реформистичком пословном политиком и рационализацијом пословања у свим сегментима.

Поштујете одлуку Владе Србије о „паузи“ запошљавања?

Наравно, број радника је смањен на 203, са 217 од тренутка када је актуелно руководство преузело предузеће.

Контролишете исправност намирница?

По први пут увели смо здравствену контролу животних намирница и потписали уговор са Институтом за јавно здравље, иако немамо законску обавезу, а све због грађана, знамо да се на тржишту појављују намирнице „сумњивог“ порекла.

Видимо да често помажете социјално и здравствено угроженима у разним акцијама..

Свакако, то јесте наша обавеза. Какви би ми били домаћини, кад не би помагали, и врло смо поносни на то.

Фото: Јужна Србија

Шта је за вас пијаца, или пијац како се популарно каже?

Свакако огледало једног града, душа. . (осмех). Ту се сусрећете са правим истинским људим и њиховим судбинама, Да напоменем да је Тврђавска пијаца непосредно близу Аутобуске станице и имамо константан раст, не само пролазника, већ и туриста који су занинтересовани за наше оригиналне производе, као алева, низана паприка и слично.

Искуство, школа или ....?

И једно и друго наравно. . али без правог искуства и доброг домаћина нема резултата!

 

Коментара: 1


#   Јужна Србија регион   пијаца   Тржница ЈП   Радован Милојевић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    VIOLETA DODEVA, 20.09.2017.:
    Bravo sekoja cest (Y)


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима