Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Milojević: Domaćinski kako i treba „Tržnica“ se sama bori za svoje mesto na tržištu!

rssBookmark and Share

19.09.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Potpuno neuobičajeno za današnje vreme, ali JKP „Tržnica“, preduzeće koje upravalja niškim pijacama, od 2013. godine posluje bez dinara pozajmice, tačnije finansijski konsolidovani gubitaš bez kredita.

Foto: screenshot StudioB
Foto: screenshot StudioB

Kada kažemo pijaca prvo što pomislimo jeste ono zdravo, na zdravim osnovama i domaćinski, preneto u današnju vrednost, kažemo tržišno, što i jeste odlika poslovanja rukovodsta „Tržnice“ i direktora Radovana Milojevića, kažu poznavaoci ekonomskih prilika u Nišu.

Godine iskustva i "borbe" donele su rezultate?

„Stupanjem na dužnost u 2013 godine zatekao sam gubitak od 44 miliona i dugove od 56 miliona dinara, a već na kraju iste godine smanjili smo gubitak na 6 miliona“, kaže Milojević i dodaje da su dobri rezultati bili vidljivi već 2014. koja je završena sa pozitivnim poslovanjem od milion dinara i to posle stagnacije od osam godina.

2015. godina izuzetno uspeša donosi dobit od 7.9 miliona..

Ono što jeste intersantno je to, da je preduzeće i 2016. godinu završilo pozitivno sa 5.3 miliona dinara dobitka, ali preduzeće nije moglo po zakonu da prenese osnivacu,  jer je morao da se pokrije gubitak iz prethodnih godina od oko 27 miliona dinara, iz poslovanja predhodnog rukovodstva.

Pozitivan trend se nastavlja i u ovoj godini i na šestomesečju uprkos recesiji u pijačnoj delatnosti i ogromnoj konkurenciji sve većeg broja Megamarketa i privatnih piljara, preduzeće posluje pozitivno i ono što je nama najbitnije, samofinasirajuće, sa preduzetničkom i reformističkom poslovnom politikom i racionalizacijom poslovanja u svim segmentima.

Poštujete odluku Vlade Srbije o „pauzi“ zapošljavanja?

Naravno, broj radnika je smanjen na 203, sa 217 od trenutka kada je aktuelno rukovodstvo preuzelo preduzeće.

Kontrolišete ispravnost namirnica?

Po prvi put uveli smo zdravstvenu kontrolu životnih namirnica i potpisali ugovor sa Institutom za javno zdravlje, iako nemamo zakonsku obavezu, a sve zbog građana, znamo da se na tržištu pojavljuju namirnice „sumnjivog“ porekla.

Vidimo da često pomažete socijalno i zdravstveno ugroženima u raznim akcijama..

Svakako, to jeste naša obaveza. Kakvi bi mi bili domaćini, kad ne bi pomagali, i vrlo smo ponosni na to.

Foto: Južna Srbija

Šta je za vas pijaca, ili pijac kako se popularno kaže?

Svakako ogledalo jednog grada, duša. . (osmeh). Tu se susrećete sa pravim istinskim ljudim i njihovim sudbinama, Da napomenem da je Tvrđavska pijaca neposredno blizu Autobuske stanice i imamo konstantan rast, ne samo prolaznika, već i turista koji su zaninteresovani za naše originalne proizvode, kao aleva, nizana paprika i slično.

Iskustvo, škola ili ....?

I jedno i drugo naravno. . ali bez pravog iskustva i dobrog domaćina nema rezultata!

 

Komentara: 1


#   Južna Srbija region   pijaca   Tržnica JP   Radovan Milojević
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    VIOLETA DODEVA, 20.09.2017.:
    Bravo sekoja cest (Y)


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima