Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лончар у Нишу: Чека се одлука о увођењу ковид пропусница - Кризни штаб није распуштен

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2021. Јужна Србија Инфо

Министар здрвља Златибор Лончар након обиласка нишког Дома здравља, рекао је новинарима да Кризни штаб није распуштен без обзира што једно време нема седница, односно то што нема медисјких саопштења, не значи да нема консултација и рада. "Кризни штаб се не састаје јер што нема одлука о новим мерама", казао је Лончар и додао да морамо да верујемо струци.

Лончар у Нишу: Чека се одлука о увођењу ковид пропусница - Кризни штаб није распуштен

Кад се ради о ковид пропусницама, Лончар каже да су оне спремне, али да се тражи најбоље решење и да коначна одлука још није донета.

Министар здравља др Златибор Лончар са својим тимом, у оквиру планираних активности, посетио је Дом здравља Ниш. Директору Дома здравља Ниш, проф.др Милораду Јеркану и присутним здравственим радницима, Министар се обратио и изразио захвалност за уложени труд и рад у три зоне: борби против ковид инфекције „црвеној зони“, за изузетан рад на масовној вакцинацији становништва и то како на вакциналним пунктовима тако и на терену, у кућним условима и радним организацијама и рад у „зеленој зони“.       

Лончар је упутио речи хвале Дому здравља за рад и активности које су предузели на реализацији превентивних и скрининг програма.

У пратњи директора Дома здравља Ниш проф.др Милорада Јеркана, министар је обишао вакцинални пункт и након тога, у холу централног објекта, обратио се бројним присутним новинарима, и у непосредном разговору изнео битне податке везане за актуелну епидемиолошку ситуацију и успешан рад Дома здравља Ниш.

Посебно је указао на значај превентивних и скрининг прегледа и вакцинације становништва.


#   Ниш   Дом здравља   Милорад Јеркан   Златибор Лончар   кризни штаб   Коронавирус   ковид вакцина
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима