Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lončar u Nišu: Čeka se odluka o uvođenju kovid propusnica - Krizni štab nije raspušten

rssBookmark and Share

Niš 24.09.2021. Južna Srbija Info

Ministar zdrvlja Zlatibor Lončar nakon obilaska niškog Doma zdravlja, rekao je novinarima da Krizni štab nije raspušten bez obzira što jedno vreme nema sednica, odnosno to što nema medisjkih saopštenja, ne znači da nema konsultacija i rada. "Krizni štab se ne sastaje jer što nema odluka o novim merama", kazao je Lončar i dodao da moramo da verujemo struci.

Lončar u Nišu: Čeka se odluka o uvođenju kovid propusnica - Krizni štab nije raspušten

Kad se radi o kovid propusnicama, Lončar kaže da su one spremne, ali da se traži najbolje rešenje i da konačna odluka još nije doneta.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar sa svojim timom, u okviru planiranih aktivnosti, posetio je Dom zdravlja Niš. Direktoru Doma zdravlja Niš, prof.dr Miloradu Jerkanu i prisutnim zdravstvenim radnicima, Ministar se obratio i izrazio zahvalnost za uloženi trud i rad u tri zone: borbi protiv kovid infekcije „crvenoj zoni“, za izuzetan rad na masovnoj vakcinaciji stanovništva i to kako na vakcinalnim punktovima tako i na terenu, u kućnim uslovima i radnim organizacijama i rad u „zelenoj zoni“.       

Lončar je uputio reči hvale Domu zdravlja za rad i aktivnosti koje su preduzeli na realizaciji preventivnih i skrining programa.

U pratnji direktora Doma zdravlja Niš prof.dr Milorada Jerkana, ministar je obišao vakcinalni punkt i nakon toga, u holu centralnog objekta, obratio se brojnim prisutnim novinarima, i u neposrednom razgovoru izneo bitne podatke vezane za aktuelnu epidemiološku situaciju i uspešan rad Doma zdravlja Niš.

Posebno je ukazao na značaj preventivnih i skrining pregleda i vakcinacije stanovništva.


#   Niš   Dom zdravlja   Milorad Jerkan   Zlatibor Lončar   krizni štab   Koronavirus   kovid vakcina
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima