Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Машта, костими и добра музика: Традиционални пролећни маскенбал ПУ „Невен“ у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 28.05.2022. Јужна Србија Инфо

У оквиру обележавања 24. маја Дана установе, Предшколска установа „Невен“ организовала је традиционални пролећни маскенбал на коме су учествовали предшколци из свих прокупачких вртића, као и из основних школа у граду и на селу.

Машта, костими и добра музика: Традиционални пролећни маскенбал ПУ „Невен“ у Прокупљу

На овој раздраганој, шареноликој манифестацији, уз много добре музике, маштовитим костимима и кореографијама, окупљенима на Тргу Топличких јунака у центру Прокупља, малишани су се преставили занимљивим сценским наступима, које су вредно припремали заједно са својим васпитачицама.

Наступило је око 350 предшколаца у 15 кругова игара, од којих су  у 13 учествовали предшколци из градских вртића и у два предшколци из предшколских одељења основних школа, док су се у девет наступа публици представили и малишани из предшколских одељења у школама на сеоском подручју.

Ово је уједно  био и најлепши начин да се растанемо од наших предшколаца који јесенас полазе у први разред основне школе, казала је директор ПУ „Невен“ Весна Јовановић.

Она је изразила задовољство оним што су деца припремила за наступ у центру града и истакла да је за маскенбал владало велико интересовање и млађих група из прокупачких вртића али да је због ограниченог простора на отвореном у центру града, морао да буде и ограничен број учесника, па је тако одлучено да се овог пута публици представе само предшколци као најстарија група која напушта установу.

Шарени костими весела и насмејана лица уз добро осмишљене музичке наступе и кореографије и овог, као и много пута до сада оплемениле су центар Прокупља и увеселиле стотине гледаллаца који су уживали у вишечасовном наступу деце, која су још једном показала да су „радост и украс света“.


#   Прокупље   вртићи   маскенбал   ПУ Невен
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима