Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Туча директорке и васпитачице на улици у Прокупљу: Општина тражи оставку прве жене ПУ "Невен"

rssBookmark and Share

Прокупље 04.09.2017. М.М. Јужна Србија Инфо

Руководство општине Прокупље најоштрије осудило немила дешавања у Предшколској установи “Невен” и сматра, да је ради заштите угледа ове установе, која пре свега брине о васпитању деце, реално очекивати да у овом тренутку директорка поднесе оставку на ову функцију из објективних и моралних разлога.

Илустарција
Илустарција

Директорка ПУ "Невен" Гордана Цветковић и васпитачица Јелена Шубарановић физички су се наочиглед грађана обрачунале у центру Прокупља, након састанка Стручног већа, на ком је одлучено да се васпитачица премести из једног у други објекат ове установе.

У тучи, васпитачица је извукла "дебљи крај", са огреботинама..

Ко је гога први вербално напао, за сада се тачно не зна, јер обе стране тврде да нису прве изавале бурну расправу, а потом тучу.

Како незванично сазнајемо, између директорке и васпитачице, тачније њеног оца постоје нерешени финансијски проблеми, а премештај Јелене Шубарановић у други објекат је само додатно "подгрејао" целу ситуацију.

Став руководства Општине Прокупље је да је директорка оваквим неодговорним понашањем урушила углед установе којом руководи и допринела да се у јавном мњењу створи лоша слика о Предшколској установи “Невен”. 

"Сматрамо да директорка није смела да дозволи да сукоб који је настао на послу, ескалира и да се пренесе ван установе, а још мање да расправу са својим запосленима води преко медија. Посебно истичемо да је овај негативни догађај постао медијска сензација и да је јавност осудила овакво понашање.

Захтев за оставку је више него оправдан и надамо се да ће то допринети да Предшколска установа “Невен” сачува свој добар углед код грађана Прокупља, а да ће директорка поднети оставку као частан и морални чин одговорности због свега напред наведеног" пише у саопштењу руководства општине Прокупље.

 

Коментара: 1


#   Прокупље   туча   вртићи   локална самоуправа   Јелена Цветковић   предшколска установа   ПУ Невен   Јелена Шубарановић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    mm, 05.09.2017.:
    Zene direktori... Ja sam zensko by the way...


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима