Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Почела овогодишња „Дечија недеља“

rssBookmark and Share

Прокупље 04.10.2023. Јужна Србија Инфо

Предшколска установа „Невен“ се и ове године придружила обележавању манифестације „Дечија недеља“, која се различитим програмима, одржава од 2. до 8. октобра. Ове године се обележава под слоганом „Велико срце деце Србије“, а посвећена је унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају своје потенцијале, као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији.

Прокупље: Почела овогодишња „Дечија недеља“

-Ми смо данас започели обележавање ове наше веома важне недеље, када деци, испуњавамо све њихове мале и велике жеље. Први дан наше „Дечије недеље“ је традиционално „Дан за дечије стваралаштво“. И овај пут смо наше малишане извели на градски трг, на коме су врло креативно и маштовито осликавали оно што осећају и прижељкују да имају, рекли су у Предшколској установи „Невен“.

Како додају, сутрашњи дан–уторак, предвиђен је за хуманост и тада ће ту своју особину, на делу показати ови наши најмлађи суграђани, сакупљањем играчака, одеће и обуће за децу, којој је помоћ потребна.

-Само један дан смо обележили као „Дан за хуманост“, али наши најмлађи корисници своју доброту и племенитост према другима, показују свакодневно на различите начине. На овај начин, сакупљањем играчака и обуће и одеће, то ће чинити до краја „Дечије недеље“, истакли су у овој установи.

У среду 4. октобра, дану намењеном поштовању дечијих права, предшколци ове установе, обићиће ће Градску кућу, где ће их примити и са њима разговарати градоначелник Града Прокупља. Наши најмлађи суграђани у Предшколској установи „Невен“, у оквиру манифестације „Дечија недеља“ имају и дан који је намењен спорту. Овога пута то је четвртак 5. октобар и тада ће се традиционално одржати „Шарени крос“, после кога ће најбољи бити награђени. У дану, који су посветили уметности, полазници ове образовне установе, имаће прилику да уживају у позоришној представи Луткарског позоришта „Пепино“ из Ниша, којом се и завршава обележавање овогодишње „Дечије недеље“.


#   Прокупље   5. октобар   Дечија недеља   ПУ Невен
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима