Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Матуранти Гимназије у Прокупљу на часу са чика Прћом

rssBookmark and Share

Прокупље 24.05.2018. Јужна Србија Инфо

Некадашњи прокупачки гимназијалац, који овог маја обележава 70. година матуре, Прокупчанин Првослав Николић, познатији као чика Прћа, посетио је прокупачку Гимназију и са садашњом генерацијом матураната, евоцирао успомене на своје гимназијске дане.

Општина Прокупље
Општина Прокупље

Чика Прћа је био на часу географије у одељењу четвртог два и са децом разговарао о многим важним, али и пролазним стварима у животу.

-Живот је нешто више од вршења свакодневних обавеза. То је дар од Бога који нас је њиме наградио и у нас уградио своје велике тајне. Ми се од рођења, па све до смрти боримо да се у свему што радимо остваримо на најбољи могући начин. Увек треба да се борите за своје циљеве племенито и уздигнуте главе, не допуштајући да вас било шта на том путу поколеба и омете. Само тако ћете успети да будете добри људи и вредни ствараоци у којој год области да радите у будућности, поручио је чика Прћа  овогодишњој генерацији матураната прокупачке Гимназије.

Он је овом приликом рекао да је веома тужан јер је остао једини од  укупно 132 ученика колико је његова генерација бројала.

-Били смо прва послератна генерација гимназијалаца различитих узраста, рођених од 1926. до 1930. године, јер су многи заостали због рата, али је већина завршила факултете, поносно прича чика Прћа.

Наш времешни Прокупчанин Првослав Николић, каже да се радује сваком новом дану и да га врло активно проводи, пецајући на Топлици и пишући књиге, које оставља младима да читају и из њих науче понешто ново што ће им користити за живот. Тако нам се овом приликом похвалио да је објавио и своју 31 књигу по реду, под називом „Живот нас хендикепира“, у којој је писао управо о томе шта су и који су то рецепти за дуг живот.

Директор прокупачке Гимназије Драгослав Минић је у знак сећања на овај дан некадашњем гимназијалцу Првославу Николићу поклонио књигу „ Сто година Гимназије“аутора Тихомира Живковића.

Коментара: 0


#   Прокупље   матуранти   Прокупачка гимназија   Првослав Николић Прћа
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима