Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медијана и Сента у програму "Заједничка солидарност"

rssBookmark and Share

Ниш 26.08.2018. Јужна Србија Инфо

На позив председника општине Сента, Рудолфа Цегледија, као водећег партнера на пројекту "Заједничка солидарност" у оквиру програма Europe for Citizens, представници Градске општине Медијана учествовали су у реализацији зједничких активности побратимских и партнерских општина на пројекту – сусрета у Сенти и радионица на тему заједничке солидарности.

Медијана и Сента у програму "Заједничка солидарност"

Градску општину Медијана су представљали, осим запослених у ГО Медијана и чланови удружења са територије ове општине: Удружење инвалида рада Града Ниша, Удружење за помоћ особама са аутизмом, НВО Зелени кључ и Удружење Зоопланет. Пројекат је реализован од 10. до 12. августа.

Током тродневне манифестације, на заједничком пленарном заседању су, осим представљања свих партнера, учесници упознати са могућностима сарадње у оквиру ЕУ програма у којима градови и општине из Србије могу да учествују.
Током другог дана, организоване су радионице и предстваљање организација које су учествовале, односно биле део тимова партнерских општина.

Представници ГО Медијана су учествовали, заједно са партнерима из општине Крањ из Словеније на радионици на којој је било речи о генерацијској и ЕУ солидарности, принципима на којима почива Европска унија и солидарност у земљама чланицама.

Такође, чланице и чланови тима ГО Медијана су учествовали и у ликовној радионици.

На предлог делегације највеће нишке општине организован је и састанак свих партнерских општина и том приликом је договорен наставак заједничке сарадње на реализацији заједничких активности у циљу јачања сарадње, размене искустава и пружање међусобне помоћи у раду као и повезивању организација, удружења грађана  и самих јавних управа.

Делегација Градске општине Медијана обишла је и спомен кућу Стевана Сремца, чије је уређење и сама помогла. Домаћин Медијанином тиму је био г-дин Игор Стојков, секретар Скупштине општине Сент са којом траје дугогодишња успешна сарадња. 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина     солидарност   Сента   градске општине   Заједничка солидарност
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима