Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изабрани председници градских општина у Нишу - Вучковић на Палилули, Коцић и Милутиновић на истој позицији

rssBookmark and Share

Ниш 02.09.2020. Јужна Србија Инфо

Нишке градске општине, данас су на седницама СО добиле нове председнике. Позиција Коцића и Милутиновића непромењена, и даље на челу Медијане и Црвеног Крста. Жена на челу општине Пантелеј, Вучковић на Палилули, младе снаге у Нишкој Бањи.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Медијана

Са 21 гласом „за“ и пет „против“, Небојша Коцић, досадашњи председник Градске општине Медијана изабран је поново на ту функцију. Његова заменица биће проф. др Светлана Антић, док ће дужност већника у предстојећем периоду обављати проф. др Гордана Пешић, Маја Живковић, Александар Ђорђевић, Иван Николић и Миодраг Најданов одлучили су одборници на другој седници општинског парламента у новом сазиву.

У свом обраћању Коцић је захвалио грађанима Градске општине Медијана на подршци датој на последњим изборима и нагласио да ће са својим тимом убудуће радити на томе да Медијана постане права европска општина.

-Народ је рекао своје. Грађани су оценили наш рад а ми обећавамо да ћемо у предстојећем периоду све што будемо радили бити под будним оком јавности. Све започето биће завршено, а биће и нових пројеката. Желимо да наша општина буде лепша, блиставија, уреднија, да служи за пример као и до сада – нагласио је Коцић, нагласивши да очекује и конструктивне предлоге опозиције.

На данашњој седници за заменика председника Скупштине општине изабран је проф. др Жарко Ранковић, досадашњи председник Медијаниног парламента.

Палилула

Братислав Вучковић на челу општине Палилула

Одборници Скупштине општине Палилула за председника су изабрали Братислава Вучковића. Бојана Јовић је изабрана за  заменика председника Скупштине ГО Палилула, а Лазар Динић за  заменика председника општине.
                    
‘’Потребна нам је јача сарадња са републишким јавним предузећима  обзиром да  је територија Палилуле ограничена са једне стране железницом која припада Железницама Србије, са друге стране је 15 километара  Нишава и Морава, реке које припадају Србија Водама, а ту је и Селичевица којом газдују Србије шуме’’, истако је Братислав Вучковић.
                   
Додао је да је Палилула општина са  највише концентрисаних проблема.
                   

‘’То су вишедеценијски проблеми који сада морају да се решавају. Очекујемо велику сарадњу са градом у решевању ових проблема али и неких републичких институција и фондова јер је то велики велики проблем за саму општину’’, истако је Вучковић.
                   

Инсистирао је на међуопштинској срадњи и развојне програме.
                  

‘’Палилула је једина општина која се граничи са шест општина. Заједничким пројектима можемо да решимо многе проблеме, као ид а покренемо развојне програме’’, казао је Вучковић.

Црвени Крст

На седници Скупштине Градске општине Црвени крст одборници су за заменика председника општине изабрали Александра Крстића, а заменика председник Скупштине Градске општине Црвени крст изабрана је Данијела Нешић

Професор др Мирослав  Милутиновић и даље ће бити на челу Градске општине Црвени крст, одлучили су тајним гласањем одборници Скупштине ове општине. 

Пантелеј

Одборници на Пантелеју су за председника изабрали Наташу Станковић. За заменика председника изабран је Драган Павловић, док је заменик председника Скупштине општине Срђан Нешић.

Нишка Бања

Место председника Нишке Бање, припало је Душану Живковићу, дојучерашњем члану општинског већа.

За његовог заменика, изабран је Дејан Јовановић, бивши председник ове општине.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Братислав Вучковић   Палилула ГО   Црвени Крст градска општина   Мирослав Милутиновић   Нишка Бања градска општина   ГО Пантелеј   градске општине   Небојша Коцић   Избори 2020   Душан Живковић   Наташа Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима