Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Медијанина" изложба фотографија насталих у време „Ковида – 19“

rssBookmark and Share

Ниш 29.09.2021. Јужна Србија Инфо

Данас је у Нишу отворена изложба фотографија под називом „Пандемијски журнал“, насталих у време епидемије узроковане вирусом „Ковид-19“. Поставку је отворио председник Градске општине Медијана Небојша Коцић.

"Медијанина" изложба фотографија насталих у време „Ковида – 19“

"Градска општина Медијана подржава ову поставку, као својеврстан документ о солидарности и времену које историја не памти. На тај начин, пре свега, одајемо огромно  признање свима који су радили у време ванредног стања у кризном штабу највеће нишке општине. Реч је о бројним волонтерима који су свакодневно достављали пакете, храну, лекове најугроженијим суграђанима. Још једном указујемо на храброст лекара Удружења „Актилум“ који су у специјалним оделима ишли код заражених грађана, и без трунке страха опслуживали, помагали и свакодневно давали лекарске савете", подсетио је Коцић, уз напомену да су Медијанини волонтери били од велике помоћи и старијим суграђанима, делећи маске и помажући при куповинама.  

Фотографије из Клиничког центра у Нишу, Светосавског парка, нишких кафића, тренутке са улица бележили су нишки новинари и фоторепортери Јелена Ђукић Пејић, Саша Ђорђевић и Вања Кесер. Многе од њих обишле су свет, а сада су доступне грађанима у главној градској улици. а организатор поставке је Медијски истраживачки центар, уз подршку Градске општине Медијана и Града Ниша. Пролазницима је подељен и Информатор који такође преко фотографија документује рад Градске општине Медијана из времена ванредног стања. 


#   Ниш   Медијана градска општина   фотографије   историја   Обреновићева улица   Небојша Коцић   Вања Кесер   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима