Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Medijanina" izložba fotografija nastalih u vreme „Kovida – 19“

rssBookmark and Share

Niš 29.09.2021. Južna Srbija Info

Danas je u Nišu otvorena izložba fotografija pod nazivom „Pandemijski žurnal“, nastalih u vreme epidemije uzrokovane virusom „Kovid-19“. Postavku je otvorio predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

"Medijanina" izložba fotografija nastalih u vreme „Kovida – 19“

"Gradska opština Medijana podržava ovu postavku, kao svojevrstan dokument o solidarnosti i vremenu koje istorija ne pamti. Na taj način, pre svega, odajemo ogromno  priznanje svima koji su radili u vreme vanrednog stanja u kriznom štabu najveće niške opštine. Reč je o brojnim volonterima koji su svakodnevno dostavljali pakete, hranu, lekove najugroženijim sugrađanima. Još jednom ukazujemo na hrabrost lekara Udruženja „Aktilum“ koji su u specijalnim odelima išli kod zaraženih građana, i bez trunke straha opsluživali, pomagali i svakodnevno davali lekarske savete", podsetio je Kocić, uz napomenu da su Medijanini volonteri bili od velike pomoći i starijim sugrađanima, deleći maske i pomažući pri kupovinama.  

Fotografije iz Kliničkog centra u Nišu, Svetosavskog parka, niških kafića, trenutke sa ulica beležili su niški novinari i fotoreporteri Jelena Đukić Pejić, Saša Đorđević i Vanja Keser. Mnoge od njih obišle su svet, a sada su dostupne građanima u glavnoj gradskoj ulici. a organizator postavke je Medijski istraživački centar, uz podršku Gradske opštine Medijana i Grada Niša. Prolaznicima je podeljen i Informator koji takođe preko fotografija dokumentuje rad Gradske opštine Medijana iz vremena vanrednog stanja. 


#   Niš   Medijana gradska opština   fotografije   istorija   Obrenovićeva ulica   Nebojša Kocić   Vanja Keser   Koronavirus
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima