Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Миливојевићи и Урошевићи добили нов намештај

rssBookmark and Share

Алексинац 20.02.2014. Бранко Јаначковић, Блиц

Нов намештај који је стигао од „Блиц фондације“ измамио је поново осмехе деци из породица Миливојевић из Ниша и Урошевић из Алексинца.

Срце за децу: Сад ће свако бити цар на свом јастуку
Срце за децу: Сад ће свако бити цар на свом јастуку

Милан (4), Милош (10), Анђела (12), Стефан (14) и тешко болесни Предраг (16) Урошевић из Моравца код Алексинца највише су се обрадовали креветима. Сад ће, како кажу, свако бити цар на свом јастуку.

Урошевићи су добили пакете од „Блиц фондације“ са гардеробом, патикама, играчкама, храном... Од ОШ „Дринка Павловић“ пристигли су џакови са гардеробом и школским прибором. Нов компјутер им је стигао од „Комтрејда“. „Фриком“ је даривао 40 килограма смрзнутог поврћа и пецива, и замрзивач. Више од 80 пакета гардеробе, играчака и обуће, као и 11.000 динара прикупљено је на хуманитарном турниру који су организовали одбојкаши Алексинца. Од Мирјане из Ћуприје добили су телевизор и фрижидер.

- Раније смо Стефан и ја спавали заједно на старом двоседу. То је било мучење јер смо се целе ноћи отимали око ћебета. Нови кревет који сам добио баш ми је таман и лепо спавам у њему. Будим се одморан и могу још боље да учим - каже Милош који је међу најбољим ученицима у ОШ „Вук Караџић“.

Одушевљење не крије и Стефан, који је као старији изабрао горњи лежај новог кревета на спрат.

- Нема више гурања у кревету. Сада је цео јастук мој. Прву ноћ сам преспавао у новом кревету и баш ми се свиђа - додаје Стефан.

Анђела која је делила постељу са најмлађим братом Миланом башкари са сама у кревету.
- Посебно су нам добродошла два нова радна стола па нема више гужве око писања домаћег задатка. Раније смо сви писали заједно домаће за столом у трпезарији - каже Анђела.

Градска општина Палилула поклонила је комбиновани фрижидер, електрични шпорет и књиге за децу. Компанија „Светлост“ поклонила је пећ на чврсто гориво, док ће играоница „Smiley“ организовати рођендане деци. Организација „Слободна Србија“ донела је храну и играчке, школски прибор им је обезбеђен у сарадњи са кинеским привредницима који су са ученицима Медицинске школе сакупили и донацију у гардероби. Два нова кревета Миливојевићима купили су њихови другови из ОШ „Бубањски хероји“.

Деца су добила и нови гардеробер и кухињу која ће мајци деце Маријани Урошевић олакшати припремање оброка.

Ништа мање весело није било ни у дому Миливојевића у нишком насељу Ледена стена, када су им од „Блиц фондације“ стигли ормари, велики породични сто за ручавање, двосед и клуб сточић.

Миодраг (11), Миљана (9), Милидар (7), Милунка (6) и Момчило (4) посебно су се обрадовали трпезаријском столу јер сада сви могу да седну да ручају у исто време.
- Нисмо имали где да седнемо. Јели смо стојећки. Сада смо добили осам столица и нови сто па има места за све - каже Милидар. Миљани се веома допао нови двосед са клуб сточићем јер су сада добили кутак у који могу да позову другаре.

Коментара: 0


#   Алексинац   хуманост   Ледена стена   школски прибор   Градска општина   електрични
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима