Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Ђорђевић: Ускоро у Нишу Социјално–економски савет

rssBookmark and Share

Ниш 28.01.2019. Јужна Србија Инфо

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је седници Социјално – економског савета Републике Србије у Нишу где је поручио да ће ускоро и у овом граду бити формиран савет на локалном нивоу.

Министар Ђорђевић: Ускоро у Нишу Социјално–економски савет

Ђорђевић је истакао да ће Влада Србије наставити да ради на унапређењу рада постојећих и формирању нових локалних савета и додао да је формирање локалних савета од великог значаја, јер утиче на унапређење целокупног рада СЕС-а на нивоу државе.

„Синдикати и послодавци представљају партнере за нас, јер имамо заједнички циљ, а то је изградња модерне, јаке и економски развијене Србије. Социјално–економски савети на локалном нивоу представљају добру прилику да се разматрају теме и дају смернице Републичком савету за стварање још бољих услова рада, материјалних давања и помоћи свим грађанима“, истакао је Ђорђевић.

Он каже да су теме данашњег састанка биле, извештај о раду у току прошле године, као и планови за текућу годину, а посебно је издвојио и представљање извештаја о напретку Србије када је у питању поглавље 19.

„Представили смо кратак извештај Министарства за који смо добили похвале од социјалних партнера, као и сугестије, за које верујем да ће нам помоћи у остварењу осталих циљева из поглавља 19“, навео је Ђорђевић.

Градоначелник Дарко Булатовић, је истакао да је овај састанак са Републичким СЕС-ом, на ком су представници града Ниша имали прилику да се упознају са начином рада СЕС-а.

Како каже, развој града представља суштину једне заједнице и то је циљ и града Ниша у наредном периоду, а формирање СЕС-а на локалном нивоу је још један корак ка постизању тог циља.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   Зоран Ђорђевић   Извештај о раду   Министарство рада   Социјално економски савет
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима