Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Подршка плановима нове градске власти у решавању проблема социјале, посебно деце на маргини

rssBookmark and Share

Ниш 29.08.2020. Јужна Србија Инфо

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као први представник Владе Србије, који је посетио Ниш након локалних избора и формирања новог Градског већа. Он је разговарао са градоначелницом Драганом Сотировски и њеном заменицом Душицом Давидовић, ресорно задуженом за социјалу.

Подршка плановима нове градске власти у решавању проблема социјале, посебно деце на маргини

Министар Ђорђевић је рекао да ће Ниш имати пуну подршку министарства за довођење нових инвеститора, али и за решавање социјалних проблема као што је збрињавање деце бескућника.

"Разговарали смо питањима која се односе на социјалу, а оно што ме посебно радује је чињеница да се већ кренуло са реализацијом идеја које ће се спровести јер желе промене у Нишу и квалитетнији живот. Причали смо о томе да пробамо да дођемо до одговора грађана и шта они највише очекују од града Ниша када је у питању област у којој сам ја министар. Могу да обећам да ће имати и подршку министарства када је у питању социјална заштита, особе са инвалидитетом, борци ветерани. Направићемо добар план како да све то остваримо и један искорак. Схватамо и које проблеме је Ниш имао и на решавању питања бескућника или деца улице о радићемо на томе да се то на један плански начин реши и то искорени. То је проблем са којим се срећу и развијене земље у свету, али тимским радом све то можемо да искоренимо. Радићемо на довођењу инвеститора, а тиме и на смањењу незапослености’’, истако јеЂорђевић.

Сотировски: Социјала је веома важна. Имамо много нерешених и отворених тема.

"Социјала нам је веома важна и то је велика област којом ће се у будућности бавити моја заменица Душица Давидовић, сусрет са министром сам искористила да поразговарамо о ономе што град планира у овој области, а планова има много.

Када будемо решавали проблеме у овој области нећемо се руководити само тиме да користимо средства из сопственог буџета, већ ћемо за то користити донације и разне фондове.

Очекујемо значајну помоћ у овој области од ресорног министарства", рекла је Сотировски.

Давидовић: Отварање "Дечје куће"

"Један од приоритета је отварање "Дечје куће" намањену деци која су претрпала насиље. Не желимо да трошимо новац из буџета, већ ћемо за срдества апклицирати код фондова", нагласила ја Душица Давидовић.

Министартво здравља је компетентно за број умрлих од короне у домовима за старе

На питање, колико је корисника преминуло о вируса корона у домовима за старе, минстар Ђорђевић није могао да одговори.

„Ми нисмо меродавни да кажемо који је корисник од чега преминуо. У Нишу смо имали корисника који је имао осмадесет одсто канцера и који је такав смештен у болницу због короне. Да ли је преминуо због короне или канцера нисам меродаван, нити сам неко ко води евиденцију о томе. Уверен сам да ће Министарство здравља, када прође пандемија, изаћи са подацима" каже Ђорђевић.

 

Коментара: 0


#   Ниш   градоначелник   Драгана Сотировски   Зоран Ђорђевић   Душица Давидовић   Министарство рада   градоначелница
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима