Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podrška planovima nove gradske vlasti u rešavanju problema socijale, posebno dece na margini

rssBookmark and Share

Niš 29.08.2020. Južna Srbija Info

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao prvi predstavnik Vlade Srbije, koji je posetio Niš nakon lokalnih izbora i formiranja novog Gradskog veća. On je razgovarao sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i njenom zamenicom Dušicom Davidović, resorno zaduženom za socijalu.

Podrška planovima nove gradske vlasti u rešavanju problema socijale, posebno dece na margini

Ministar Đorđević je rekao da će Niš imati punu podršku ministarstva za dovođenje novih investitora, ali i za rešavanje socijalnih problema kao što je zbrinjavanje dece beskućnika.

"Razgovarali smo pitanjima koja se odnose na socijalu, a ono što me posebno raduje je činjenica da se već krenulo sa realizacijom ideja koje će se sprovesti jer žele promene u Nišu i kvalitetniji život. Pričali smo o tome da probamo da dođemo do odgovora građana i šta oni najviše očekuju od grada Niša kada je u pitanju oblast u kojoj sam ja ministar. Mogu da obećam da će imati i podršku ministarstva kada je u pitanju socijalna zaštita, osobe sa invaliditetom, borci veterani. Napravićemo dobar plan kako da sve to ostvarimo i jedan iskorak. Shvatamo i koje probleme je Niš imao i na rešavanju pitanja beskućnika ili deca ulice o radićemo na tome da se to na jedan planski način reši i to iskoreni. To je problem sa kojim se sreću i razvijene zemlje u svetu, ali timskim radom sve to možemo da iskorenimo. Radićemo na dovođenju investitora, a time i na smanjenju nezaposlenosti’’, istako jeĐorđević.

Sotirovski: Socijala je veoma važna. Imamo mnogo nerešenih i otvorenih tema.

"Socijala nam je veoma važna i to je velika oblast kojom će se u budućnosti baviti moja zamenica Dušica Davidović, susret sa ministrom sam iskoristila da porazgovaramo o onome što grad planira u ovoj oblasti, a planova ima mnogo.

Kada budemo rešavali probleme u ovoj oblasti nećemo se rukovoditi samo time da koristimo sredstva iz sopstvenog budžeta, već ćemo za to koristiti donacije i razne fondove.

Očekujemo značajnu pomoć u ovoj oblasti od resornog ministarstva", rekla je Sotirovski.

Davidović: Otvaranje "Dečje kuće"

"Jedan od prioriteta je otvaranje "Dečje kuće" namanjenu deci koja su pretrpala nasilje. Ne želimo da trošimo novac iz budžeta, već ćemo za srdestva apklicirati kod fondova", naglasila ja Dušica Davidović.

Ministartvo zdravlja je kompetentno za broj umrlih od korone u domovima za stare

Na pitanje, koliko je korisnika preminulo o virusa korona u domovima za stare, minstar Đorđević nije mogao da odgovori.

„Mi nismo merodavni da kažemo koji je korisnik od čega preminuo. U Nišu smo imali korisnika koji je imao osmadeset odsto kancera i koji je takav smešten u bolnicu zbog korone. Da li je preminuo zbog korone ili kancera nisam merodavan, niti sam neko ko vodi evidenciju o tome. Uveren sam da će Ministarstvo zdravlja, kada prođe pandemija, izaći sa podacima" kaže Đorđević.

 

Komentara: 0


#   Niš   gradonačelnik   Dragana Sotirovski   Zoran Đorđević   Dušica Davidović   Ministarstvo rada   gradonačelnica
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima