Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Начелница Нишавског округа на Међународној конференцији „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне“

rssBookmark and Share

Ниш 03.10.2019. Јужна Србија Инфо

У среду је у београдском хотелу "Хајат" одржана Међународна конференција „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне“.

Начелница Нишавског округа на Међународној конференцији „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне“

На позив Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, скупу је присуствовала Начелница Нишавског управног округа, Драгана Сотировски.

Конференцију је отворио министар иностраних послова  први потпредседник Владе Ивица Дачић који је истакао да су жене јаче и посвећеније од мушкараца и да би волео да су сви мушкарци храбри, посвећени и верни, као што су то жене. 

Конференција је организована са циљем афирмације доприноса који жене на руководећим положајима у друштву пружају у остваривању циљева одрживог развоја Уједињених Нација.

Министар Зоран Ђорђевић је истакао да ово министарство активно ради на унапређењу положаја жена, а да  Србија  може да буде пример другим земљима, с обзиром на чињеницу да су жене  на високим положајима, председника Владе и Скупштине, на месту гувернера и министара.

Између осталог, Сотировски је посетила и изложбу слика „Знамените Српкиње”, која је тим поводом организована, а потом је разговарала са женама лидерима из Азербејџана, Русије, Конга, Републике Српске и Србије, које су на конференцији говориле о равноправности полова, положају жена у срединама из којих долазе, њиховом утицају у политичком животу, потреби економског оснаживања жена, превенцији и спречавању насиља над женама  и сузбијању трговинне женама.   

На конференцији су учествовале лидерке и успешне жене из света политике и бизниса из земље и иностранства.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   конференција   Министарство рада   Нишавски управни округ
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима