Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш је први град у Србији који је добио Саветовалиште за децу жртве насиља

rssBookmark and Share

Ниш 09.09.2023. Јужна Србија Инфо

Ниш је први град у Србији који је увео нови облик социјалне заштите, Саветовалиште за децу жртве насиља које је отворила градоначелница Ниша Драгана Сотировски са Миомиром Ђорђевићем, државним секретаром у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Ниш је први град у Србији који је добио Саветовалиште за децу жртве насиља

Први смо град у Србији који имати Саветовалиште намењено деци која су претрпела неки вид насиља, поручила је градоначелница Ниша. Додала је да ће стручњаци у Саветовалишту пружати помоћ деци из Ниша и околине. Истакла је да је Град истрајан у томе да у складу са потребама грађана уводи нове облике социјалне заштите, а недавно је формиран и Савет за борбу против насиља на нивоу града.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је истакао значај превентиве. Превентива је кључ и главна ствар коју треба увек унапређивати како би што мање било насиља.

Директорка Сигурне куће Соња Шћекић је изјавила да ће Саветовалиште бити засебна целина у односу на део Сигурне куће. Пружаће терапеутске услуге деци жртвама насиља и психоедукативну саветодавну помоћ њиховим родитељима. Посебан тим стручњака радиће на превенцији понашања које може да доведе до насиља.

Поред саветовалишта биће отворена и СОС линија путем које ће деца моћи да потраже помоћ.


#   Ниш   Драгана Сотировски   сигурна кућа   насиље у породици   вршњачко насиље   Министарство рада   Насиље над децом   Саветовалиште за децу жртве насиља   Миомир Ђорђрђеић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима