Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарка Брнабић посетила Прешево и Бујановац

rssBookmark and Share

Бујановац 25.11.2016. Јужна Србија Инфо

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Ана Брнабић и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић боравили су данас у општинама Прешево и Бујановац.

Фото: Фонет
Фото: Фонет

На састанку са руководством општине Прешево било је речи о проблемима у функционисању локалне самоуправе, комуналној инфраструктури и стандарду грађана.

Том приликом Брнабић је истакла да је општина Прешево извршила пренос матичних књига у електронски облик 88 одсто, уз напомену да се у овој општини највише гради, што је добар показатељ развоја.

Брнабић и Станковић су затим обишли Прихватни центар у Прешеву, где тренутно борави 680 миграната.

На састанку са председником општине Бујановац Шаипом Камберијем кључна тема је била покретање дијалога о седам тачака из програма из 2013. године.

Они су потом посетили фирму „Лагадо“, Прихватни центар за мигранте у Бујановцу и присуствовали трибини Одбора за људска права у овој општини.

Коментара: 0


#   Бујановац   Медвеђа   Прешево   Албанци   Ана Брнабић   Зоран Станковић   људска права   локална самоуправа   мигранти   прихватни центар   Координационо тело за југ србије
@anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]