Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Награда „Светислав Милић“ Данилу Ђокићу младом хуманитарцу, ученику Гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 06.11.2019. Јужна Србија Инфо

Комисија за доделу Награда „Светислав Милић“ – младима од срца донела је једногласну одлуку да награду у области хуманитарних активности и мирне борбе за људска права добије Данило Ђокић, млади хуманитарац и ученик Гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу.

Награда „Светислав Милић“ Данилу Ђокићу младом хуманитарцу, ученику Гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу

Награда му се додељује „за изванредне резултате у области хуманитарних активности и мирне борбе за људска права“.

То је у Градској кући саопштила Марија Рашић, чланица комисије за доделу Награда.

Данило Ђокић је рођен 22.5.2001. у Нишу. Основу школу завршио је у Облачини, општина Мерошина, као носилац ,,Вукове дипломе,, и ученик генерације. Сада је ученик гимназије ,,Светозар Марковић,, у Нишу и председник Ученичког парламента своје гимназије. Још од малена показивао је таланат за цртање. Са само шест година његов рад је био запажен на међународној  ликовној смотри у Бугарској, у жирију је била тадашња европска комесарка за заштиту права потрошача Меглена Кунева која је његов рад оценила највишом оценом. До сада је поклонио преко стотину портрета између осталих и амбасадору Русије Александру Чепурину, проф. др Даници Грујичић и многим глумцима и уметницима. Хуманитарним радом је почео да се бави сасвим случајно, када је његова другарица из школе морала хитно да оде на операцију вида у Москву. Потребно је било да се прикупи велики новац за то и онда је Данило дошао на идеју да црта и продаје своје радове у холу гимназије и да на тај начин прикупи новац. Од тог тренутка млади Данило већ пар година редовно ради и прикупља помоћ за угрожене.

Ђокићу ће признање бити уручено на Церемонији уручења Награда „Светислав Милић“ у петак, 15. новембра у 12 сати на великој сцени Народног позоришта у Нишу.

Подсетимо, Организација „Нађи Раула“ из Ниша и Центар за иновације „ИТКонект“ из Београда ове године организују прву доделу награда „Светислав Милић“ - младима од срца. Награда се додељује у шест категорија и то: наука и образовање (средњошколци, студенти), култура и уметност, хуманитарни рад и мирна борба за људска права, спорт, али и у две специјалне категорије: институција године и личност године. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Светозар Марковић гимназија   Нађи Раула пројекат   Данило Ђокић   Светислав Милић награда
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима