Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најбољи лесковачки учитељ (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Лесковац 04.11.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Истраживање. То је кључна реч у преданом раду учитеља Зорана Илића који не скида осмех са лица као и његови прваци. Упознаје их, ослушкујући њихове потребе, жеље и интересовања. На занимљив и креативан начин уводи их у свет науке.

Фото: РТС
Фото: РТС

"Ја њих замолим да на почетку истражују себе, своју породицу, а онда да крену низ улицу и око града и да где год могу нешто да пронађу и истраже и да све то документују", каже учитељ Зоран Илић.

Уче и стварају кроз игру. Зоранови ђаци су и предавачи, истраживачи, новинари, глумци, музичари. О свакој активности остаје видео запис.

"Ја сам данас предавач и предајем о саобраћају", објашњава Тара Пешић, ученица 1. разреда.

И Петри Накић, ученици 1. разреда часови су веома занимљиви. Каже: "Учимо, шалимо се, играмо се."

Увек спреман да се са децом нашали, да их охрабри, посаветује, пружи подршку. Сусрети са некадашњим ученицима су чести.

"Он је увек ту да нам помогне око било чега, шта год да нам затреба, да нам објасни", истиче Ања Петковић, ученица 5. разреда.

Ангажовање личних пратилаца у лесковачким школама Зоранова је заслуга. Творац је и међународних фестивала сценског учитељског стваралаштва и креативног едукативног филма.

"Ја сам сматрао да учитељима треба простора да се види колико су они добри, добро раде и поделио сам ту своју идеју са својим колегама и на општинском нивоу је све то кренуло", објашњава учитељ Зоран.

"Његов сам ангажман, Зоранов је такав да превазилази и оквире учионице и сматрам да је стварно заслужно добио овај епитет најбољег едукатора," истиче Тамара Јанковић, директорка О.Ш "Светозар Марковић" Лесковац.

Уз признање које ће бити додељено у децембру учитељ Зоран добиће и 100.000 динара. Тим новцем, каже, купиће савремену опрему за рад. Нових идеја је на претек.

ВИДЕО: РТС

video...

Коментара: 0


#   Лесковац   школе   Зоран Илић   Светозар Марковић   Светозар Марковић ОШ   учитељ
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима