Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najbolji leskovački učitelj (VIDEO)

rssBookmark and Share

Leskovac 04.11.2018. RTS, Južna Srbija Info

Istraživanje. To je ključna reč u predanom radu učitelja Zorana Ilića koji ne skida osmeh sa lica kao i njegovi prvaci. Upoznaje ih, osluškujući njihove potrebe, želje i interesovanja. Na zanimljiv i kreativan način uvodi ih u svet nauke.

Foto: RTS
Foto: RTS

"Ja njih zamolim da na početku istražuju sebe, svoju porodicu, a onda da krenu niz ulicu i oko grada i da gde god mogu nešto da pronađu i istraže i da sve to dokumentuju", kaže učitelj Zoran Ilić.

Uče i stvaraju kroz igru. Zoranovi đaci su i predavači, istraživači, novinari, glumci, muzičari. O svakoj aktivnosti ostaje video zapis.

"Ja sam danas predavač i predajem o saobraćaju", objašnjava Tara Pešić, učenica 1. razreda.

I Petri Nakić, učenici 1. razreda časovi su veoma zanimljivi. Kaže: "Učimo, šalimo se, igramo se."

Uvek spreman da se sa decom našali, da ih ohrabri, posavetuje, pruži podršku. Susreti sa nekadašnjim učenicima su česti.

"On je uvek tu da nam pomogne oko bilo čega, šta god da nam zatreba, da nam objasni", ističe Anja Petković, učenica 5. razreda.

Angažovanje ličnih pratilaca u leskovačkim školama Zoranova je zasluga. Tvorac je i međunarodnih festivala scenskog učiteljskog stvaralaštva i kreativnog edukativnog filma.

"Ja sam smatrao da učiteljima treba prostora da se vidi koliko su oni dobri, dobro rade i podelio sam tu svoju ideju sa svojim kolegama i na opštinskom nivou je sve to krenulo", objašnjava učitelj Zoran.

"Njegov sam angažman, Zoranov je takav da prevazilazi i okvire učionice i smatram da je stvarno zaslužno dobio ovaj epitet najboljeg edukatora," ističe Tamara Janković, direktorka O.Š "Svetozar Marković" Leskovac.

Uz priznanje koje će biti dodeljeno u decembru učitelj Zoran dobiće i 100.000 dinara. Tim novcem, kaže, kupiće savremenu opremu za rad. Novih ideja je na pretek.

VIDEO: RTS

video...

Komentara: 0


#   Leskovac   škole   Zoran Ilić   Svetozar Marković   Svetozar Marković OŠ   učitelj
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}